AcasăSOCIALVouchere didactice 2023. Cum vor primi profesorii anual câte 1500 de lei...

Vouchere didactice 2023. Cum vor primi profesorii anual câte 1500 de lei pe lângă salariu / Ce pot cumpăra cu tichetele

vouchereVouchere didactice 2023. Cum vor primi profesorii anual câte 1500 de lei pe lângă salariu / Ce pot cumpăra cu tichetele

Profesorii vor primi vouchere în valoare de 1.500 de lei. Primele vor fi acordate în fiecare an, începând cu luna octombrie 2023.

Inspectoratele școlare vor elabora listele finale ale profesorilor care vor primi vouchere de 1.500 de lei până la data de 15 iulie, conform ordonanței de urgență nr. 58 din 12 iunie.

Vouchere în valoare de 1.500 de lei pentru mii de profesori

Aceste prime se vor acorda anual, începând cu luna octombrie 2023, până în 2027, conform sursei menționate. Primele vor fi acordate doar celor aflați în activitate în anul școlar 2022-2023.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene propune acordarea unor prime de carieră didactică pentru cadrele didactice și personalul auxiliar din învățământul preuniversitar și universitar. Potrivit proiectului de ordonanță de urgență lansat în dezbatere publică pe 11 iunie, aceste prime vor consta în vouchere în valoare de 1.500 de lei net și vor fi distribuite sub formă de carduri prin Poșta Română.

Pe lângă aceasta, proiectul de ordonanță de urgență prevede și acordarea unei prime de 500 de lei pentru personalul nedidactic, în scopul sprijinirii participării la cursuri de pregătire profesională și pentru acoperirea unor nevoi didactice individuale.

Primă de carieră

Banii necesari pentru aceste prime provin din Programul Educație și Ocupare 2021-2027, fonduri europene nerambursabile, și vor fi acordați într-o singură tranșă în luna octombrie. Prima de carieră didactică va fi acordată anual, începând cu anul școlar 2023-2024 și până în 2026-2027, în funcție de disponibilitatea fondurilor destinate acestui scop.

Scopul acestei prime de carieră didactică este de a susține cadrele didactice în eforturile lor de îmbunătățire continuă a competențelor educaționale și de a obține performanțe școlare/universitare în procesul de învățământ. În același timp, prima de carieră profesională are rolul de a sprijini personalul nedidactic în participarea la cursuri de pregătire profesională și în satisfacerea unor nevoi didactice individuale.

author avatar
Andreea Vlad