AcasăSOCIALVouchere de la Guvern de 15.000 de lei. Unii beneficiari au primit...

Vouchere de la Guvern de 15.000 de lei. Unii beneficiari au primit deja banii pe carduri

vouchereLista noilor vouchere pentru români, promise de Cabinetul lui Marcel Ciolacu. Ce categorii vor beneficia de ele

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse oferă un sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro persoanelor care se confruntă cu infertilitatea şi doresc să devină părinţi cu ajutorul procedurilor de fertilizare in vitro.

Se pot înscrie femeile între 20 şi 45 de ani, care au indicaţia medicală pentru astfel de proceduri. Într-un an, cuplurile sau femeile singure se pot înscrie de trei ori în program, cu acordul medicului.

Guvernul decontează costurile procedurilor de fertilizare in vitro

Peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în Programul naţional de creşterea a natalităţii, iniţiat şi derulat de Ministerul Familiei.

„1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea! Datele au fost confirmate astăzi de Asociația Pentru Reproducere Umană din România printr-un studiu la nivel național. În ultimii 5 ani, aproape 2 din 10 femei au avut nevoie de tratamente pentru a putea rămâne însărcinate.

Am participat la evenimentul organizat de dr. Andreas Vythoulkas, M.D. specialist în infertilitate, și de profesorul în obstetrică-ginecologie dr. Radu Vlădăreanu. A fost emoționantă întâlnirea cu doamnele care au reușit să devină mame în urma procedurilor de fertilizare, unele dintre ele prin programul pe care l-am inițiat în mandatul de primar general al Capitalei.

Peste 5.000 de solicitări au fost depuse de persoanele care doresc să beneficieze de sprijinul financiar de la stat pentru procedurile de fertilizare in vitro, anunţă ministrul Familiei Gabriela Firea, care precizează că până acum au fost introduse în sistem peste 1.000 de solicitări, iar vineri se va întruni comisia de analiză care va verifica documentele şi va declara eligibile primele dosare. Toate dosarele transmise acum sunt valabile şi în anul 2023, mai afirmă ministrul.

Vouchere pentru creșterea natalității

”Am primit peste 5.000 de solicitări din partea persoanelor care doresc să beneficieze de sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei pentru procedurile FIV. Înregistrarea dosarelor este în lucru şi până acum au fost introduse în sistem peste 1.000 de solicitări. Mâine se va întruni comisia de analiză care va verifica documentele şi va declara eligibile primele dosare. Puteţi trimite în continuare dosare, procesul de înscriere este continuu. Nu oprim în niciun fel înscrierile şi oricine poate avea şansa de a primi sprijinul financiar în valoare de 3.000 de euro”, scrie Firea pe Facebook.

Ea subliniază că toate dosarele transmise acum sunt valabile şi în anul 2023.”Avem resursele necesare pentru a deconta 12.500 de proceduri FIV acum şi anul viitor. Mai mult, avem promisiunea coaliţiei de guvernare că se vor găsi bani în plus, dacă vor exista solicitări”, afirmă ministrul Familiei.

author avatar
Andreea Vlad