AcasăSOCIALVor TREMURA românii de frig la iarnă? De ce consumatorii casnici ar...

Vor TREMURA românii de frig la iarnă? De ce consumatorii casnici ar putea fi debranșați cu forța

Furnizorii de energie ar putea să dea faliment din cauza banilor puțini pe care-i primesc de la Guvern. În acest scenariu negru, românii ar putea fi debranşaţi cu forţa.

Specialiștii adaugă că ordonanța pe energie îi va împovăra pe români: fie vor sărăci mai mult, fie vor încremeni de frig în propriile case.

Statul are de plătit 32 de milliarde lei

Avocatul Gheorghe Piperea spune că oamenii ar putea ajunge să fie debranșați cu forța chiar înainte de iarnă.

„Aici e un fel de santaj nu numai pentru consumator si pentru stat, statul are de platit 32 de milliarde de lei, bancile nu le mai dau, sunt în prag de faliment, asta e categoric, dacă intră toţi în faliment, suntem mâncaţi, în blackout”, a explicat avocatul Gheorghe Piperea.

Un furnizor de energie cere plata în avans

Un mare furnizor de energie electrică a avut ideea de a cere anticipat asociaților de bloc plata facturilor. Unui imobil cu 17 apartamente i s-a cerut nu mai puţin de 222 de mii de lei. Oamenii sunt disperați și se tem să nu fie debranșați.

Nouă ne-au cerut pentru 17 apartamente 222 de mii de lei. Au ramas socati, au spus ca trebuie sa schimbam furnizorul, dar nu putem sa platim la nivelul asta si sa schimbam furnizorul, nu putem în 5 zile„, a explicat Alina Florea, administrator de bloc.

author avatar
Andrei Ștefan
1.439 afisari

15 COMENTARII

  1. Cele 17 apartamente nu au contor individual? Si eu locuiesc intr-un bloc cu 19 apartamente pe scara, cu contor individual, singurul consum de energie electrica platit la comun fiind cel cu iluminatul scarii, care se situiaza undeva la 50 lei pe luna. Practic, pe an suma de plata ar fi 600 lei. Asociatia nu raspunde de consumul individual al fiecarui apartament. Cred ca informatia este falsa. Doar daca imobilul respectiv este un fost camin muncitoresc unde nu exista contorizare individuala. Daca este sa iau in calcul pretul lunar platit de mine(3 televizoare, 2 laptopuri, frigider, congelator, masina de spalat, cuptor electric, cuptor cu microunde) si inmultesc cu numarul de apartamente pe scara trebuie sa platim pe an cca 25000 lei. Eu nu ma incadrez in consumul de 100KwH pe luna.

    • „”Furnizorii de energie ar putea să dea faliment din cauza banilor puțini pe care-i primesc de la Guvern.”” Serios??? V-ati uitat ce profituri au inregistrat de cand au scumpit energia?

    • SI LE DUCE FIECARE IN PARTE CA SI FAPTELE=BUG MAFIA-LE IEI SI TE DUCI CU ELE
      SAU ALTFEL SPUS E FIECARE PE CONT PROPRIU
      CRESTINESTE AR SUNA CA ISI DUCE FIECARE CRUCEA
      DE FAPT SI DE DREPT.TEORETIC SI PRACTIC.E ACELESI LUCRU.

  2. Știrea pare incompletă. Nu spune cine și de unde. Apartamentele nu au contor individual?

  3. Vrem o țara ca afara, cu sistemul energetic si sanitar la cei de afara. Deci acum dansați dupa cum cânta ursul

  4. :))))…ne-am întors în „viitor”! Decretul 240/1982!!! SUNĂ CUNOSCUT??? In acel decret este prevăzut un consum anual. Piperea mai bine ar pune mâna pe carte,ar studia și mai ușor cu fumul pe țeavă. Plagiat? Deci ne-am întors în 1982.

  5. La iarna va fi exact ca in 1984, in cartea S.F. 1984, asa ca aia e, fiecare deja de 2 ani jumate e pe cont propriu, scapa cine poate !! Bai, acum la modul serios vorbind, speram ca macar co-baii astia multil-ateral vax-xinati in cap ai ara-ha-tului si a lui gheorghitza mu-itza sa cra-pe in numar cat mai mare, ca merita !! Ha ha ha 🙂 Comandor Ghergisan, toata stima, speram sa le dati cateva pul-ane intre oc-hi si peste spi-nare la ordi-narii aia trad-atori de popor si de colonie, si anume Caciu si Popescu, aia trebuia bat-uti cu pul-anul in cap pana le cresc inca 2 capete, sa se invete minte sa nu fie chiar asa de scla-veti ai globalistilor din Cultul Davosian 🙂

    • @Varujan Vosganian 2022-09-05 4:46 4:46:56
      https: //www. zf.ro/companii/cat-de-vulnerabil-este-sistemul-energetic-local-cu-un-reactor-si-21120784
      Ieri, în jurul prânzului, datele publicate de Transelectrica, compania naţională de transport al energiei, arătau următorul lucru: consumul intern era de circa 7.200 MW, producţia internă era de circa 5.400 MW, restul venea de peste graniţe. PUTERE INSTALATA 16.663 MW.CONSUM IARNA 10.000-12.000 MW
      ASA VA FI LA IARNA.OITZELE ROMANASHE TRADATOARE TICALOASE TURNATOARE SPAGARE ISI MERITA SOARTA
      VOR TREMURA IN FRIG NEMANCATI SI NESPALATI
      NICI NU VOR CRONCANI SI-AU LUAT DRPTUL/SPAGA/DARUL/BANUTZU/COLABORATORI EXTERNI LA INSTITUTZII BUGETARE ADICA SIFOANE ORDINARE VREO 300.000.
      ASADAR NU VOR MISCA IN FRONT
      VOR TACE INDURA SI INGHITZI IN SEC
      APA PLATA CU LAMAIE DE LA RIGOLA
      PET-URILE COSTA
      Vom(VETI) plăti 50 bani pentru fiecare sticlă, doză și PET
      https ://60m .ro/2022/09/04/vom-plati-50-bani-pentru-fiecare-sticla-doza-si-pet/

    • Dacă ești acel parlamentar care ne promitea lapte și miere atunci stai calm ca nu ai făcut nimic pentru noi prostimea ,pentru România Voi toți v-ati îmbogățit pe spinarea noastră .Ciocul mic

  6. Petrica fara frica

    Arunca cuptorul cu micro unde ! Ai o arma nucleara in casa ! PERICOL IMENS!

    Ce faci domnule cu 3 televizoare?!?!?
    Stii, ca oamenii se uita la televizor, iar „ei” se uità la oameni… deci supraveghere in direct….. se stie totul ce face omul in casa…..

  7. ARTICOLUL ESTE DE UMPLUTURA !, ori vorbim de energie termica! ,ori energie electrica !,amestecand povestile iese ghiveci !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger