AcasăSOCIALVor să te oblige să plăteşti cu cardul în supermarket! Plățile cu...

Vor să te oblige să plăteşti cu cardul în supermarket! Plățile cu bani cash, limitate foarte jos

supermarket

Se pare că Ministerul de Finanţe a început un război contra plăţilor cu bani cash.

Intențiile Finanțelor sunt de a plafona încasările efectuate de către magazinele de tipul cash and carry în limita unui plafon zilnic de 2.000 lei de la o persoană.

Plăţile cash au scăzut de la 10.000 lei la 2.000 lei

Potrivit noilor măsuri agreate în Coaliție și publicate astăzi, în magazinele cash & carry, plățile vor putea făcute în limita a 2000 de lei cash, spre deosebire de cum era până acum, când românii puteau cheltui până la 10.000 lei cash.

Iată plafoanele la tranzacţii:

Potrivit proiectului, „sunt interzise încasările fragmentate în numerar de la beneficiari pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry, precum și fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare este mai mare de 1.000 lei, respectiv de 2.000 lei”.

Sunt de asemene interzise plățile fragmentate în numerar către furnizorii de bunuri și servicii pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry.

Persoanele pot achita facturile cu valori care depășesc plafonul de 1.000 lei, către furnizorii de bunuri și servicii, respectiv de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry, astfel: 1.000 lei/2.000 lei în numerar, suma care depășește acest plafon putând fi achitată numai prin instrumente de plată fără numerar.”

Sumele în numerar aflate în casieria firmelor nu pot depăşi, la sfârşitul fiecărei zile, plafonul de 50.000 lei.

author avatar
Andrei Ștefan