AcasăSOCIALVirusul West Nile face victime: o femeie a murit la spital, în...

Virusul West Nile face victime: o femeie a murit la spital, în Brăila

(sursa foto: sfatulmedicului.ro)

O femeie infectată cu virusul West Nile a decedat, la spital, în Brăila. Este al doilea deces despre care s-a aflat recent, în România.

Femeia infectată cu virusul West Nile avea 86 de ani și a murit la Spitalul Județean din Brăila, potrivit antena3.ro. Bătrâna era din orașul Brăila.

Conform sursei menționate, decesul femeii s-a produs la câteva zile după ce un bărbat a murit, din același motiv, la aceeași unitate medicală. Brăileanul avea 71 de ani și era din localitatea Gropeni.

Ambii pacienți au fost internați la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Brăila, cu o formă severă a bolii.

37 cazuri de infecție cu virusul West Nile, până la 15 septembrie

De la începutul supravegherii infecției cu virusul West Nile (06.06.2022) până la data de 15.09.2022 s-au înregistrat 37 cazuri de infectie cu virusul West Nile, a transmis recent Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Conform sursei menționate, „In functie de unitatea teritoriala de expunere, cazurile de infectie cu virus West Nile au avut urmatoarea distributie pe judete: Municipiul Bucuresti (18), jud. Botosani (1), jud. Braila (2), jud. Brasov (1), jud. Constanta (3), jud. Dambovita (2), jud. Galati (2), Jud. Giurgiu (1), jud. Ilfov (3), jud. Iasi (3), jud. Olt (1). Patru cazuri de infectie cu virus West Nile a avut dubla expunere: 2 cazuri atat in Municipiul Bucuresti cat si in jud. Constanta (debut in S 29 respectiv S 35) si 2 cazuri atat in municipiul Bucuresti cat si in jud. Ilfov in jud. Ilfov (debut in S 34 respectiv S35) . S-au inregistrat 2 decese: jud. CT(1), jud BR (1).”

Recomandări de la DSP Brăila

Dintr-un comunicat postat pe site în 1 septembrie, Direcția de Sanatate Publică Braila transmitea, urmare a confirmării celor două cazuri de infectare cu virusul West Nile, mai multe recomandări către populație astfel încât oamenii să evite să fie mușcați de tânțari. Se recomandă, între altele, acoperirea pătuțului copilului sau a căruciorului cu plase împotriva țânțarilor.

Iată recomandările DSP:

„Urmare a confirmării a 2 cazuri de infectare cu virusul West Nile pe raza municipiului Brăila, respectiv a localității Gropeni, Direcția de Sănătate Publică a Județului Brăila recomandă populației:

-purtarea imbracămintei cu maneci lungi și pantaloni lungi, dacă se iese seara din locuințe sau seara în parc, la plimbare, sau cand se merge în pădure, la pescuit, în Deltă;
-utilizarea de substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor comercializate în farmacii: ( DEET, icardin/picardin, IR 3535 ), în concordanță cu instrucțiunile de pe etichetă, pe care să le aplicăm pe părțile descoperite ale corpului;
-împiedicarea pătrunderii țânțarilor în casă ( plase de protecție );
-utilizarea substanțelor insecticide în locuință/ în jurul locuinței;
-utilizarea în locuința a aerului condiționat;
-utilizarea plaselor împotriva țânțarilor în jurul paturilor în cazul în care nu sunt disponibile celelalte măsuri menționate anterior sau dacă se doarme în aer liber;
-acoperirea pătuțului copilului sau căruciorului cu plase împotriva țânțarilor.
Totodată, recomandăm toaletarea zonelor cu vegetație intensă, precum și asanarea zonelor unde se pot găsi larve de țânțari:
-în apa acumulată în subsolurile blocurilor;
-în apa care nu se scurge din canalizarea înfundată;
-în bălțile care se formează în apropierea locuințelor, din apa care curge din conductele sparte și din alte instalații neîntreținute;
-în apa de ploaie păstrată în butoaie/vase în curte;
-în apa acumulată în recipiente vechi aruncate la întamplare în preajma locuințelor ( cutii de conserve, cauciucuri de automobile, jucării, etc. );
-în apa din gropile și șanțurile de pe șantiere sau din locuri unde s-a lucrat la instalații.”

author avatar
Andrei Coman
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger