AcasăSOCIALVirus periculos. Bărbat din Neamț, în grija medicilor. Omul a fost confirmat...

Virus periculos. Bărbat din Neamț, în grija medicilor. Omul a fost confirmat cu hantavirus – VIDEO

Virus periculos. Bărbat din Neamț, în grija medicilor. Omul a fost confirmat cu hantavirus - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Pe lângă discuțiile despre situația generată de noul coronavirus, despre vaccinarea împotriva COVID-19, dar și preocupările iscate de tulpina Delta, s-a mai aflat despre o situație îngrijorătoare.

Și anume despre cazul unui pacient ajuns în grija medicilor de la Spitalul Parhon din Iași. Este vorba despre un bărbat care are 72 de ani și este din județul Neamț. Omul a fost confirmat cu infecție cu hantavirus.

”Este un bărbat de 72 ani din judeţul Neamţ, care se adresează în urmă cu două săptămâni cu stare generală foarte gravă, (…) afectare respiratorie, afectare renală şi sindrom febril”, din câte a precizat Ionuț Nistor, medic la Spitalul Parhon din Iași, specialist în nefrologie.

În cazul acestui pacient s-a confirmat infecția cu hantavirus. ”Această suspiciune de infecţie cu hantavirus a fost ridicată în contextul în care familia acestui pacient a declarat că a fost plecat în pădure în zona judeţului Neamţ, pentru a tăia lemne, cu trei săptămâni înaintea debutului”, a mai anunțat medicul.

Potrivit precizărilor doctorului Nistor, nemțeanul ”este internat pe secţia de nefrologie, este evaluat de o echipă de medici de terapie intensivă şi de medici de la nefrologie”.

Cum poate ajunge o persoană să se contamineze

”Virusurile se transmit de la şobolanul de pădure, nu de la şobolanul de oraş, prin inhalarea urinei aerosolizate, în mod special la cei care campează în pădure, pe locuri neamenajate sau cu lemne multe sau cei care locuiesc lângă pădure şi îşi aduc lemne tăiate din pădure”, a explicat Doina Maftei Irinel, coordonator secţie ambulatoriu.

Dintr-un document aflat pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică (VEZI INTEGRAL AICI) reiese că hantavirusurile fac parte din familia Bunyaviridae, iar ”gazdele naturale ale acestor virusuri sunt micile mamifere. Virionii sunt excretați de rozătoarele infectate prin salivă, urină și fecale. Omul se poate contamina prin inhalarea aerosolilor din excrementele uscate, prin inoculare conjunctivală și prin leziuni ale pielii sau mușcătura de rozătoare”.

415 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger