AcasăSOCIALVirgil Popescu a răspuns la o întrebare arzătoare: Cum vor fi compensate...

Virgil Popescu a răspuns la o întrebare arzătoare: Cum vor fi compensate facturile românilor la energie?

Ministrul Energiei a explicat cum se vor compensa facturile la energie și gaze pentru clienții casnici. Compensarea se va acorda la consumul mediu, iar 65% dintre cei racordați la gaze naturale vor beneficia de ea.

Compensarea va fi posibilă printr-o Ordonanţă de Urgenţă.

Se vor compensa consumurile medii

Am finalizat ordonanţa de urgenţă cu privire la compensarea facturilor pentru clienţii casnici. Vorbim de 5.200.000 de gospodării, deci vreo 13 milioane de români şi 2.200.000 de gospodării la gaze naturale, deci practic 3 milioane şi ceva de români, practic 65% din cei racordaţi la energie electrică şi, la fel, 65% din cei care sunt racordaţi la gaze naturale.

Vorbim de compensarea consumurilor medii: la energie electrică, vorbim de o compensare pentru consum mediu între 30 de kw şi 200 de kw/lună, deci între 150 şi 1000 de kilowatţi pe o perioadă de 5 luni, între 1 noiembrie şi 31 martie, iar la gaze naturale vorbim de o compensare de la un consum minim de 100 de m3/an şi 1200 de m3/an. De ce spun pe an?

Pentru că acolo este un consum anual, dintre care o să compensăm perioada de iarnă -80%, pentru că 80% din consumul de gaze este în principal în perioada de iarnă. La gaze naturale vorbim de un procent de 25% din factură pentru toţi consumatorii care se încadrează în această plajă de consum”, a spus Virgil Popescu.

Statul scuteşte un sfert din factura la gaze

Această plajă de consum este definită de la o garsonieră până la o unitate locativă de până în 120 de mp, iar la energie electrică vorbim de o compensare pe factură care va ajunge la 21 de bani pe kilowatt, 210 lei pe megawatt.

În factura lunară a omului acasă, dacă se încadrează în această plajă de consum şi totul se va regulariza la 5 luni, va apărea pe factură, cu minus, în fiecare lună, această sumă. Omul va plăti mai puţin la energie electrică cu 21 înmulţit cu numărul de kilowatţi, iar la factura de gaze va fi mai puţin cu 25% din valoarea ei.

Totul se face by default, ca să nu mai punem oamenii pe drumuri, să nu mai aducă adeverinţe ca să demonstreze că au venituri medii pe gospodărie. Este suficient ce se întâmplă la consumatorul vulnerabil unde este nevoie să demonstreze că este vulnerabil.

Furnizorii îşi vor recupera banii pentru că la sfârşitul fiecărei luni vor face un decont centralizat pe care îl vor prezenta ministerului Muncii”, a spus ministrul Energiei.

Contoarele vor fi citite la 3 luni

Virgil Popescu a anunţat că distribuitorii de energie vor fi obligaţi să citească aceste contoare de consum la fiecare 3 luni.

Distribuitorii au obligaţia să citească contoarele. Vor fi obligaţi să citească contoarele la 3 luni. Şi la Electrica au fost probleme cu cititul contoarelor. Toţi distribuitorii au această problemă. Scopul este să plătim cât consumăm.

La firmele furnizoare, la energie şi gaze, cred că mai trebuie făcut un filtru. Firmele furnizoare sunt licenţiate de ANRE, iar condiţiile sunt laxe. Trebuie să modificăm legislaţia secundară în privinţa asta”.

 

author avatar
Andrei Ștefan
195 afisari

4 COMENTARII

 1. BALUBA! Min.popescu asta e cel mai incapabil politruc din Ro.pe linga căcîțu,vladutz voiculescu,drula,bode,tataru,vela,veoleta ,trucanca,etc.

 2. DE CE ATI OPRIT MINTIA ?, IRESPONSABILITATEA SI PROSTIA VOASTRA O PLATIM NOI ,PE VOI GUVERNANTII VA DOARE-NCUR DE ACEST POPOR !!,IA SA RASPUNDETI PENAL PENTRU
  TAMPENIILE FACUTE IN NUMELE ZISEI GUVERNARI ,NU S-AR MAI IMBULZI LA GUVERNARE ORCE LEPRA ANALFABETA ,ORCE NEAVENIT.
  CE-I TOT TRAGETI CU PRETURILE LA ENERGIE SI GAZE IN EUROPA ? ,TOATE PRETURILE SUNT MAI MICI COPARATIV CU ROMANIA .
  CARE_I VENITUL MEDIU /LOCUITOR IN UE SI CAT ESTE IN ROMANIA -SE COMPARA ??,CE-I TRAGETI CU UE ?.CE INVESTITII ATI FACUT ,CATE LOCURI DE MUNCA ATI FACUT ?.
  DE CE NE FURATI PE NOI CEI MULT CA SA UMPLETI CONTURILE CELOR CARE VA PAZESC PIELEA :JUSTITIA ,POLITIA ,SERVICIILE ,TOTI ASTIA NU PRODUC -DOAR CONSUMA,
  ATI IMPRUMUTAT ZECI DE MILIARDE CA SA II ZVARLITI PE FIARE VECHI ,IAR ACUM VRETI SA COPLETATI BUGETUL MARIND PRETUL LA ENERGIE SI GAZE CU PINA 500% !!!!!!!!!!!!!, VOI NU GUVERNATI VOI JEFUITI ACEASTA TARA SI ACEASTA NATIE.

 3. Ma baiatule , esti un posibil posesor de dosare penale, cu consecinte deductibile, un personaj prea mult bagat in seama care , in curind va ramine fara zimbetul ala imbecil de pe fata . Dezechilibrat, fals, mincinos, lipsit de scrupule si usor de citit ! Te joci cu poporul roman !? S-au mai jucat destui si ce crunt au patit-o !

 4. POPESCULE OARE TU TE POTI NUMI MINISTRU ROMAN SAU UN TRADATOR DE NEAM IN FOLOSUL MULTINATIONALELOR SUSTINUT DE IOHANIS ,CITU,VILCEANU SI ALTI TRADATORI.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...