AcasăSOCIALVirgil Popescu a încercat să-i liniştească pe mineri, dar mai rău a...

Virgil Popescu a încercat să-i liniştească pe mineri, dar mai rău a pus paie pe foc cu vestea lui despre salarii

virgil popescuVirgil Popescu a încercat să-i liniştească pe mineri, dar mai rău a pus paie pe foc cu vestea lui despre salarii

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că are în vedere reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara în două companii, una în subordinea administrației locale, alta care să rămână la minister.

Popescu le-a transmis minerilor ”să aibă încredere” și să se întoarcă acasă, apoi să reînceapă extragerea cărbunelui, dându-le asigurări că vor primi toate drepturile salariale pentru următoarele trei luni, în prima jumătate a săptămânii.

Virgil Popescu a dat vina pe moştenirea grea

Ministrul Energiei a mai spus că vechea guvernare a furnizat un ajutor de stat care a fost ”consumat ilegal”, iar acum trebuie returnat, Complexul Energetic Hunedoara confruntându-se cu datorii foarte mari:

Complexul Energetic Hunedoara este în insolvență, vechea guvernare a dat un ajutor de stat ilegal consumat și trebuie returnat. Sunt datorii foarte mari care trebuie returnate.

Ceea ce facem noi acum este o soluție rapidă, dar lucrăm în paralel la o soluție pe termen lung.

Când am preluat guvernarea toți minerii se aflau într-o grevă, la fel, pentru că vechiul guvern refuzase să dea o ordonanță de urgență. Încercăm să rezolvăm astfel încât să nu mai ajungem în situația asta.

Încercăm să facem două companii, una în subordinea administrației locale, alta să rămână la minister.

Nu vreau să ridic nivelul de așteptări, vreau ca în prima jumătate a săptămânii viitoare să intre banii în conturile oamenilor. Eu zic că mai devreme de data de 26 februarie.

Eu le spun să aibă încredere și nu are rost să își pună viața în pericol, să meargă acasă la familii, să înceapă treaba, să scoată cărbuni. Cred că cel mai înțelept ar fi să aibă încredere și să își aducă aminte că ce promitem facem.

Nu vor avea probleme timp de trei luni de zile, dar trebuie să găsim soluții după aceste trei luni. O să-și primească toate drepturile de natură salarială.

Principala mea preocupare este ca oamenii să își ia salariile săptămâna viitoare”, a declarat ministrul Energiei la postul Antena 3.

author avatar
Andrei Ștefan