AcasăSOCIALVin bani de la stat pentru elevi. Ce trebuie să facă părinţii...

Vin bani de la stat pentru elevi. Ce trebuie să facă părinţii ca să pună mâna pe ei

clasaVin bani de la stat pentru elevi. Ce trebuie să facă părinţii ca să pună mâna pe ei

Veşti foarte bune pentru elevii din sistemul privat: vor primi si ei bani de la stat. Potrivit unui proiect de lege adoptat de senat, nu numai elevii din înățământul de stat vor primi burse, ci și cei care sunt înscriși în formele de învățământ gratuite cu frecvență ale școlilor private sau confesionale.

Aşadar, proiectul se referă la introducerea unei burse lunare de ajutor social pentru o parte dintre elevii care urmează cursurile unor școli private. Mai exact, este vorba despre acordarea de burse elevilor școlarizați fărăr taxe în școli particulare.

Inițial, proiectul prevedea ca elevii din școlile private să primească și burse de studiu, dar măsura a fost eliminată înainte de votul din Senat.

Anchete rivind plata burselor

Ministerul Finanțelor a anunțat miercuri, 26 noiembrie, că a demarat o serie de anchete privind modul în care se plătesc bursele elevilor din România de către autoritățile locale.

Informarea vine după ce în spațiul public au apărut mai multe informații în presă cu apariția unor anumite blocaje și probleme privind acest subiect.

Astfel, conform MF, prin Legea Bugetului de stat 317/2021 pentru anul 2022 a fost alocată suma de 1,031 mld lei pentru plata acestor burse, sumă majorată cu alte 300 mil lei în urma rectificării bugetare.

author avatar
Andrei Ștefan