AcasăSOCIALVIDEO. Turist găsit de salvamontiști după ore de căutări. Era în stare...

VIDEO. Turist găsit de salvamontiști după ore de căutări. Era în stare de hipotermie. Alerta s-a dat după ce omul căzuse și se lovise la cap

(sursa foto: captură video)

A fost o misiune contracronometru pentru salvamontiști, care au pornit încă de luni după-amiază în căutarea unui turist străin, rătăcit pe Platoul Bucegi, despre care se anunțase că alunecase pe zăpadă și se lovise la cap. După ce și-a revenit, omul a sunat un prieten, care, la rândul său, a alertat salvamontiștii.

Din fericire, după căutări în condiții de vreme de iarnă, turistul a fost găsit și dus la Baza Salvamont. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de marți.

„Acțiunea de azinoapte s-a finalizat cu bine, bărbatul a fost găsit aproape de ora 3, în stare de hipotermie. După ce a primit îngrijirile necesare a fost transportat la Baza Salvamont unde și-a petrecut restul noptii. Astăzi, în functie de starea lui urmează a fi evacuat de pe munte”, s-a anunțat marți dimineață, 22 noiembrie, într-o scurtă postare pe pagina de Facebook a Salvamont Bușteni.

A alunecat pe zăpadă și s-a lovit la cap: „A rămas inconștient”

Luni seară se aflase, tot de la salvamontiștii din Bușteni, că alerta în cazul turistului în vârstă de 53 de ani, din Iran, s-a dat la orele după-amiezii, după ce un amic al acestuia, pe care îl sunase să-i spună ce a pățit, pe munte, și anume că a căzut și s-a lovit la cap, a semnalat totul salvatorilor montani.

Astfel că, de la ora 16.30, nu mai puțin de 15 salvamontiști din Bușteni, Prahova și Dâmbovița au pornit în căutarea turistului rătăcit pe Platoul Bucegi. „Bărbatul de 53 de ani din Iran a urcat de dimineață cu telecabina și a început să se plimbe la întâmplare pentru că nu cunoștea zona și nu avea niciun obiectiv de atins. Undeva a alunecat pe zapadă, s-a lovit la cap și a rămas inconștient. Cand s-a trezit era aproape întuneric și nu știa unde se afla. A sunat un prieten și i-a povestit tot. Acesta a dat alarma.

În urmă cu câteva minute salvatorii au găsit o urma proaspătă și acum o urmează în speranța că vor găsi victima în viață” – suna primul mesaj transmis luni seară, cu puțin după ora 21.30, de către salvamontiștii din Bușteni, despre acest caz la care au intervenit.


author avatar
Andrei Coman
127 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger