Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a ieșit marți, 1 iulie, din birou pentru a discuta cu angajații care protestau pe holurile instituției.
Oficialul guvernamental a avut un scurt dialog, pe hol, cu angajații nemulțumiți, care au venit în fața biroului său. Oamenii l-au invitat pe ministru să meargă să vadă condițiile în care își desfășoară lucrul.
„Veniți în fiecare birou, la fiecare etaj, să vedeți în ce condiții lucrăm”, a afirmat o persoană din rândul angajaților care protestau, conform unei postări video de pe pagina de Facebook, Finanțe Sed Lex.
Spune că vrea să asculte nemulțumirile protestatarilor: „Să discutăm, să găsim soluții”
În replică, ministrul Nazare a susținut că a mers în birourile angajaților de fiecare dată când a ocupat această funcție și a invitat reprezentanții protestatarilor la dialog, pentru a găsi soluții.
„Eu am făcut asta de fiecare dată când am ajuns ministru. Îi aștept pe reprezentanții dumneavoastră să discutăm, să găsim soluții, altfel nu găsim”, a afirmat ministrul Finanțelor.
După scurtul dialog cu cei care protestau pe hol, Alexandru Nazare a intrat în biroul său de ministru. Din câte se poate vedea din imagini, zeci de persoane se aflau pe holul Ministerului la momentul la care oficialul a ieșit să discute cu protestatarii.

Nu doar angajații din Ministerul Finanțelor protestează
Angajații din Ministerul Finanțelor și ANAF protestează marți în fața instituțiilor, nemulțumiți de măsurile luate de Guvern în privința personalului plătit din fonduri publice, și amenință cu greva generală, potrivit Agerpres.
Ordonanța de Urgență (OUG) pentru stabilirea unor măsuri privind personalul plătit din fonduri publice, care stabilește cuantumul sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare la 300 lei brut lunar, a fost publicată luni seara în Monitorul Oficial.
Prevederile acestei Ordonanțe intră în vigoare începând cu data de 1 iulie 2025 și se aplică până la 31 decembrie 2026.
„În raport cu condițiile de muncă în care se desfășoară activitatea, condiții periculoase sau vătămătoare, personalul salarizat poate primi un spor în cuantum de până la 300 de lei brut lunar, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective, cu respectarea prevederilor legate în vigoare”, prevede Ordonanța de Urgență publicată în Monitorul Oficial.
Totodată, începând cu data intrării în vigoare a Ordonanței, salariații din administrația publică, din regiile autonome cu specific deosebit, și din unitățile bugetare, care prestează munci grele, periculoase sau vătămătoare ori lucrează în locuri de muncă în care există astfel de condiții, stabilite conform Legii nr 31/1991 privind stabilirea duratei timpului de muncă sub opt ore pe zi pentru salariații care lucrează în condiții deosebite-vătămătoare, grele sau periculoase, au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă suplimentar, cu o perioadă cuprinsă între 3 și 5 zile lucrătoare.
Citiți și: Cod roșu la portofelele românilor
Pentru că nu-i mai poate jecmăni, Bolojan le taie românilor independența energetică