Cauta

Victorie pentru polițiști! Sporuri pentru toată lumea

Polițiștii cu studii superioare vor primi, toți, sporul de 25%

Toți agenții de poliție care au absolvit o facultate, indiferent de specializare, vor primi sporul de studii superioare de 25%. Vestea a fost dată de sindicaliștii de la Europol, care au reușit să ajungă la un consens cu reprezentanții Direcției Management Resurse Umane din cadrul IGPR.

Abuzurile și acordarea discreționară a sporului de studii superioare au provocat în ultima vreme nemulțumiri majore în rândul polițiștilor. Sindicatul Polițiștilor Europol a reușit însă să-i determine pe cei aflați la conducerea Direcției Management Resurse Umane să găsească o modalitate prin care acordarea acestui spor să nu mai rămână la latitudinea șefilor nemijlociți. Astfel, la decizia de acordarea a sporului, șefii nemijlociți trebuie să facă o analiză în 3 pași. ”Prima oară vor fi analizate diplomele de studii superioare puse la dispoziție de serviciile de resurse umane în raport cu atribuțiile din fișa postului.

Dacă diplomele nu sunt concludente pentru realizarea analizei, acesta trebuie să solicite suplimentar și foile matricole pentru a putea asocia materiile studiate pe durata facultății cu atribuțiile pe care agenții de poliție le au în fișa postului în vederea stabilirii utilității. Dacă nici după analiza diplomei și a foii matricole/suplimentului de diplomă, șeful nu a găsit informații concludente, acesta este obligat să analizeze cerințele de ocupare a posturilor de ofițeri de la nivelul structurii, în sensul că, prin analiza anunțurilor de concurs (TCO sau încadrare directă), au fost posturi de ofițer pentru care s-a cerut doar să dețină o diplomă de licență, indiferent de domeniul de studii. Astfel, prin parcurgerea celor trei etape, apreciem că nu există o facultate care să nu prezinte utilitate în munca destul de complexă pe care o realizează un agent de poliție”, susțin sindicaliștii de la Europol.

Șefii nu cunosc legea

Conducerea Sindicatului Polițiștilor Europol arată că unii șefi nu cunosc cadrul legal reprezentat de OUG 75/2020, în sensul că aceștia se raportează la prevederile abrogate din Omai 318/2004. ”Șefii din Poliție consideră că ei pot acorda după bunul plac sporul numai agenților agreați de aceștia, ori apreciază subiectiv și arbitrar dacă studiile superioare absolvite îi ajută sau nu pe agenții din subordine la îndeplinirea atribuțiilor pe care aceștia le au. Omit astfel intenția fără echivoc a legiuitorului din cuprinsul art. 341 alin .(1) lit.b din OUG nr. 75/2020, care face trimitere la raportarea acordării acestui spor prin prisma analizării studiilor superioare absolvite de către agenții de poliție care în prezent beneficiază deja de sporul de 25%.

În acest sens, Direcția Management Resurse Umane va proceda la întocmirea unei astfel de situații din care să rezulte domeniile de studii absolvite de către agenții de poliție pentru care au beneficiat de sporul de studii superioare încă dinainte de 2010, pentru a fi corelate cu cele absolvite în prezent de către agenții de poliție. Pe scurt, dacă înainte de 2010 un agent de poliție absolvent al facultății de horticultură, geografie sau istorie a beneficiat de acest spor, ar trebui ca și în prezent colegii care sunt absolvenți ai acestor tipuri de facultăți să fie beneficiari ai acestui drept salarial”, se precizează într-un comunicat al Sindicatului Polițiștilor Europol.

Ultimele stiri

  • Premiul Nobel pentru Literatură a fost câștigat de Cartea Mileniului OMUL VĂLURIT
  • Alege ce citești
  • Vizita lui Iohannis în SUA: România dă tot și nu primește nimic!
  • S-a rupt lanțul de iubire. Moldovenii, respinși pe bandă rulantă la intrarea în România
  • Rapid Premier League
  • Dovezi zdrobitoare. Camioanele supraîncărcate ale ucrainenilor ne-au făcut praf infrastructura
  • Sabotaj împotriva statului. Contractele cu operatorii străini din Portul Constanța, în defavoarea țării
  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Exit mobile version