AcasăSOCIALVictor Negrescu: ”Companiile românești declară profit 20%, multinaționalele, doar 2%”

Victor Negrescu: ”Companiile românești declară profit 20%, multinaționalele, doar 2%”

Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Trebuie să înceteze practica optimizărilor fiscale”

Revizuirea regimului fiscal trebui să aibă în vedere și stoparea exportului profitului ale multinaționalelor din România, susține europarlamentarul PSD, Victor Negrescu. Acesta arată că, în timp ce firmele românești declară profituri de 20%, companiile străine declară profit de doar 2%, lucru care nu este normal. Europarlamentarul consideră că trebuie stopate optimizările fiscale, care reduc încasările la bugetul de stat.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu semnalează faptul că este nevoie de revizuirea regimului fiscal pentru companii, pe de o parte ca să nu existe o dublă impozitare a companiilor românești, de cealaltă parte, să nu existe un export al profitului.

”Sunt companii străine care înregistrează un profit foarte mic la noi în țară, deși competitorii lor din România declară un profit foarte mare și plătesc impozitul la noi în țară. Și aici trebuie să corectăm aceste anomalii, și printr-un control mai clar, mai coerent, dar și prin regimul de taxare, numai că partenerii de guvernare nu sunt dispuși la aprofundarea acestui subiect. Iar în PNRR se vorbește despre impozitul pe profit, dar nu se vorbește despre această dificultate în a ne asigura că toată lumea plătește taxele pe care ar trebui să le plătească. Acum și Comisia Europeană lucrează cu materialul clientului, PNRR a fost trimis de la noi din țară și acum să înceapă cei de acolo să ne pună să taxăm adecvat multinaționalele, dacă la noi în țară mesajul a fost că nu, e cam dificil”, ne-a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Acesta susține că PSD încearcă să găsească cel mai bun regim fiscal, pentru că au venit niște informații în care apar discrepanțe între marii comercianți din zona de retail și zona de bricolaj. ”Mai concret, sunt companii românești care au profit de 15%-20% și plătesc taxe aferente, și sunt alte companii străine, care au profit de 2%. Practic, sunt companii care caută să evite, prin optimizare fiscală, plata taxelor în România. Și vorbim despre companii care fac profit în România, dar profitul nu este taxat în țară”, ne-a precizat europarlamentarul Victor Negrescu.

Reformă a structurilor de control

Pentru colectarea corectă a taxelor și impozitelor, este nevoie de o reformă a structurilor de control, în așa fel încât să existe oameni care au expertiză în a monitoriza acest proces, potrivit europarlamentarului Victor Negrescu. Totodată, în cazul multinaționalelor, trebuie să existe o prezentare detaliată mai clară a modului în care se fac aceste tranzacții cu subfiliale sau cu furnizori din afara țării, pentru a se vedea dacă acele contracte corespund principiilor concurenței și regulamentelor europene.

”Nu poți să decizi simplu, așa, care este furnizorul și de ce se duc anumite sume într-o direcție, trebuie să existe o justificare în spate. Companiile mici și mijlocii din România trebuie să prezinte aceste justificări, companiile mari se pare că nu au documentația adecvată sau nu li se cere această documentație. Regulamentele europene nu sunt aplicate corespunzător și, în ce privește regimul fiscal, trebuie să ne asigurăm că, într-adevăr, pe zona aceasta de profit înregistrat în țară, avem o taxare corectă. Dacă marile companii din România își doresc să aibă autostrăzi, să aibă infrastructura adecvată și resursa umană calificată este nevoie de aceste taxe la bugetul de stat”, a mai afirmat Victor Negrescu.

PNRR-ul, ținut la secret

În ultimele zile au ieșit la iveală informații despre partea secretă a PNRR-ului, negociată de fosta guvernare, care aduce mari prejudicii României. Europarlamentarul Victor Negrescu arată că schimbarea anumitor prevederi este absolut obligatorie, dacă se dorește implementarea cu succes a planului.

”Cei de la USR și, uneori, și cei de la PNL se contrazic în argumentele pe care le invocă. Ba vin și spun că ne-a impus Comisia Europeană când le este de folos, ba vin și spun că ei au scris anumite lucruri. Nu s-au decis, se pare. Este impus PNRR-ul de la Comisia Europeană sau l-au redactat ei? Dacă planul nu este implementat cum trebuie, și nu poate fi implementat, o să uite lumea că ei au fost unii dintre părinții PNRR și o să țină minte că PNL aflat la guvernare nu a putut să implementeze, și atunci trebuie să sprijine PSD să facem acele optimizări”, a conchis europarlamentarul Victor Negrescu.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în magazinele românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.352 afisari

5 COMENTARII

  1. Sa l inttebe pe biris ala care ne a spus noua romanilor cand era si el prin palatul victoria ca si aia care culeg radacini sa plsteasca impozite si el facea optimizare fiscala=evaziune legalizata pt multinationale!!de aia pot ca au sustinere de sus!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger