AcasăSOCIALVeşti proaste pentru şoferi: vor rămâne şi pe drumuri, şi buni de...

Veşti proaste pentru şoferi: vor rămâne şi pe drumuri, şi buni de plată. Ce le pregăteşte Guvernul

soferi

Un proiect al Guvernului prevede că șoferii vor fi obligați să plătească intervențiile autorităților, dacă circulă pe drumuri închise temporar sau dacă circulă fără anvelope de iarnă pe sectoarele de drum unde acestea sunt obligatorii și au nevoie de asistență.

Guvernul a modificat de curând ordonanța privind regimul drumurilor pentru a-i descuraja pe șoferii indisciplinați.

Vor plăti intervenţia autorităţilor, din bzunar

Șoferii care vor intra cu mașinile pe drumurile închise circulației din cauza condițiilor de drum și ajung în situația în care trebuie să ceară intervenția echipelor de urgență vor fi obligați să achite costurile intervenției, se arată într-un proiect de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea şi completarea legislației privind regimul drumurilor.

La fel se va întâmpla şi în cazul șoferilor ale căror vehicule depășesc masa maximă totală autorizată pe un anumit sector de drum.

În aceste situaţii, conducătorul auto va primi un proces-verbal acasă, după care, în termen de 15 zile, este nevoit să achite suma pentru costul intervenției.

Plăteşti şi dacă n-ai cauciucuri de iarnă

De același regim vor avea parte și șoferii care circula fără anvelope adaptate la condițiile de drum.

„Prevederile se aplică şi în cazul în care accidentul s-a produs ca urmare a nerespectării obligaţiei de a dota autovehiculele cu anvelope de iarnă, cu lanţuri sau cu alte echipamente antiderapante omologate, pe sectoarele de drum pe care acestea sunt obligatorii“, se mai arată în proiect.

Viitorul act normativ mai prevede că autoritățile vor trimite devizul pentru decont relativ repede.

Astfel, procesul-verbal trebuie încheiat în 30 de zile, iar șoferii care intră pe drumuri restricționate și provoacă accidente soldate cu pagube materiale vor fi nevoiți (ei sau asigurătorul lor) să achite contravaloarea devizului acestora, în termen de 15 zile de la primirea documentului.

author avatar
Andrei Ștefan
833 afisari

4 COMENTARII

  1. In caietul de sarcini al achizitiilor publice privind deszapesirea drumurilor publice, nu scrie intrrventia pentru degajarea drumurilor de…..zapada?
    Sunt bani publici, meleoane pentru ce? Pentru inchiderea drumurilor???
    Pai daca e asa, nu mai platim.asteptam sa treaca viscolul !
    Mai platim odata in taxele de drum.
    Iar acum ” useristul” Grindeanu zice ca mai platim inca odata,
    a treia oara, daca ne prinde viscolul pe drum iar noi nu avem unde sa ne adapostim.

    • Pe vremea odiosului si a sinistrei lucram pe masina de posta undeva in nordul tarii unde iarna se puneau troiene groase de zapada. NICIODATA nu am intalnit un drum inchis din cauza zapezii ca in zilele noastre, unde daca se pun trei fulgi inchide militia drumul. Cum puteau oare putorile alea comunist-socialiste sa mentina drumurile deschise?

      • Cu parul pe ei reuseau comunistii vechi.
        Pe astia de astazi, comunistii-capitalisti, nu-i mai misca nimeni. Totul trebuie plasat in carca cetateanului platitor de biruri.
        Asta este cand vrei „un imparat”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger