AcasăSOCIALVeşti proaste pentru şoferi: de ce preţul combustibilului, la pompă, la BUBUI...

Veşti proaste pentru şoferi: de ce preţul combustibilului, la pompă, la BUBUI din nou!

benzinaScumpiri-record la motorină şi benzină. Creșterea prețurilor se apropie de 50%

Motorina se îndreaptă spre noi majorări de preţuri la pompă, iar șoferii din Europa care folosesc mașini diesel vor fi mai afectați comparativ cu cei care au automobile pe benzină.

Restricţiile cu privire la importurile de motorină din Rusia, impuse după invazia din Ucraina, au subminat statutul motorinei de alternativă ieftină la benzină în Europa, agravând o criză a costului vieţii în regiune.

Guvernul nostru „taie” ajutorul de 50 de bani?

Guvernul ar putea tăia ajutorul pentru carburanți de 50 de bani pe litru. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la postul Antena 3. Decizia ar urma să fie luată în coaliție cât mai repede.

Există și un apel pe care premierul l-a făcut către instituțiile statului să verifice elementele de cost și ce se întâmplă într-adevăr la benzinării. Am văzut că sunt perioade în care prețul carburantului scade.

Nu știm la acest moment când și cum se va termina războiul din Ucraina și, ca atare, aceste forme de instabilitate ne afectează, noi fiind, până la urmă, și la granița cu Ucraina, ca acest guvern să-și mențină în primul rând angajamentele pe care și le-am asumat„, a declarat Dan Cărbunaru.

Maşinile diesel nu mai sunt la căutare

Cota autoturismelor diesel pe piaţa europeană este de peste 40%, comparativ cu 4,5% în SUA. Analiştii avertizează că impactul deplin al invaziei ruseşti asupra pieţei energetice abia urmează să fie resimţit.

În consecinţă, analiştii se aşteaptă ca preţurile la benzină se se mai reducă în trimestrul patru, pe măsură ce cererea sezonieră se va diminua, în timp ce motorina este posibil să rămână scumpă.

author avatar
Andrei Ștefan