AcasăSOCIALVeşti proaste pentru români. Pensiile rămân la fel de MICI. Statul este...

Veşti proaste pentru români. Pensiile rămân la fel de MICI. Statul este depăşit de situaţie!

Până în prezent au fost evaluate deja peste 2,5 milioane de dosare, însă recalcularea finală va începe la finalizarea contractului de asistență cu Banca Mondială. În ceea ce privește majorarea pensiilor, ministrul nu a exclus o creștere.

Noi vom executa ce se decide din punct de vedere politic în coaliție. Dacă erau probleme nu luam măsurile de până acum. Nu este o situație roz, nu este o situație fericită pentru România. Nu doar pentru România, ci e și la nivel mondial. Dar asta nu ne oprește să respectăm legile și ce se decide politic”, a declarat Marius Budăi

Recalcularea pensiilor, blocată de birocraţie

Persoanele care decid să lucreze chiar și după vârsta pensionării au dreptul, conform legii, să depună și o cerere pentru recalcularea pensiei, astfel sumele plătite suplimentar de către angajat pentru asigurările sociale, să fie adăugate la calculul pensiei.

Astfel, cei care au realizat stagii de cotizare și după vârsta de pensionare au dreptul de a li se recalcula pensia conform art.107 din actuala Lege a pensiilor.

Cei care au dreptul la recalculare pensiei sunt și cei care dintr-un motiv sau altul nu au depus la Casa de Pensii toate documentele necesare pentru stabilirea corectă a pensiei, documente precum adeverințe de vechime ori de studii, ceea ce înseamnă că la recalculare, pensia să fie mai mare.

Pentru a putea cere recalculare pensiei trebuie depusă o cerere care va fi însoțită de adeverințele de vechime sau de studii.

PNRR pentru pensii

Marius Budăi susține că România este singura țară din Europa unde există prevăzut în PNRR un procent în ceea ce privește pensiile.

Suntem în interiorul unei reforme, asumată în PNRR, și am verificat în toate statele UE și nu există să fie un procent. Numai la noi în România s-a găsit așa ceva”, a comentat Marius Budăi legat de procentul de 9,4% din PIB prevăzut în PNRR pentru creșterea pensiilor.

419 afisari

5 COMENTARII

  • ZIARE.COM SITEUL SECURISTILOR PERICULOSI , RUSINEA SI MIZERIA NATIUNII JEGUL JURNALISMULUI SI PUPIN CURISMULUI LINGAILOR IN CUR

 1. O solutie benefica ar fi sa se aplice tuturor romanilor Legea pensiei securistilor. Ati auzit vreodata ca vreun securist s-a plans ca i s-a calculat gresit pensia,ca nu i-au fost luate in considerare toate adeverintele,ca nu ii ajung banii din pensie sa-si plateasca intretinerea,ca ar vrea ca din banii de pensie sa-si cumpere si el macar parizer nicidecum un mezel mai bun,cascaval,rosii ori fructe.Ati auzit ?

  • ZIARE.COM SITEUL EXCREMENTELOR JURNALISTICE , MUISTI SI CONTOPISTI LINGAI IN GOOZ , SI JEGURI AI PRESEI ROMANESTI
   DUPA CE PUBLICA ARTICOLELE LOR DE KACKAT , FAC APOI PE COMENTATORII SI INJURA SI AMENINTA CITITORII CARE LE CRITICA PUBLICATIILE INFECTE , DE CLOSET
   TOATA ROMANIA SA VA DEA LA MOOIE ZIARE.COM

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri