AcasăSOCIALAngajații de la stat pierd bani dacă fac telemuncă! Ce categorie va...

Angajații de la stat pierd bani dacă fac telemuncă! Ce categorie va încasa sute de lei mai puțin la salariu

Vești proaste pentru o parte din angajați. Munca de acasă îi lasă cu pagubă la salariu

Pe fondul avertismentului venit chiar de la ministrul liberal al Muncii, din spusele căreia rezultă că anumite sporuri ale bugetarilor ar putea să dispară, din momentul în care o parte dintre ei vor începe să lucreze de acasă sau prin sistem tip telemuncă, mulți angajați se tem că riscă să li se reducă simțitor salariile.

Luând lucrurile cronologic, vă spunem că după ce Klaus Iohannis a anunțat, joi seară, de la Palatul Victoria, de față cu premierul și cu miniștrii prezenți la ședința de Guvern, că ”sunt necesare măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public, și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil”, Violeta Alexandru a cerut angajatorilor să fie transparenți pe acest subiect.

”Îi rog pe angajatori – mai ales pe cei din instituții publice – să comunice angajaţilor (…) care sunt avantajele – că-şi pot continua activitatea – şi care sunt, mai ales pentru sistemul public, repercusiunile cu privire la nivelul salarial. E vorba de sporuri, ca să spun foarte clar. Unele sporuri au legătură cu spațiul de lucru din instituțiile publice, cum ar fi de exemplu cel care privește condițiile speciale (…) așa numitul spor de antenă”, a anunțat liberala aflată în fruntea Ministerului Muncii.

Din câte a anunțat, sâmbătă, Antena3, printre sporurile vizate de eventuale tăieri ar fi:

– Sporul de condiții vătămătoare care poate fi între 10% și 15% din salariu și se acordă celor care lucrează mult în praf, cu produse chimice ori în stres.

-Sporul de antenă care poate fi între 10% și 15% și care se acordă celor care lucrează în condiții de radiații

– Indemnizația de hrană, care poate fi între 300 și 400 de lei/lună.

Cu titlu de exemplu, un angajat cu un salariu de 3.000 de lei/lună, care nu va mai primi sporul de condiții vătămătoare, ar rămâne cu salariul de 2.550 de lei/lună.

Mulți se duc cu gândul și cu salariile de la privat, în cazul în care se alege telemunca sau munca de acasă.

author avatar
Andrei Coman