AcasăSOCIALVești pentru mii de studenți! Firea anunță tabere studențești gratuite: „Asigurăm cazarea...

Vești pentru mii de studenți! Firea anunță tabere studențești gratuite: „Asigurăm cazarea și masa pentru…”

A venit vara – sezonul vacanțelor și al taberelor – o perioadă îndelung așteptată de către foarte mulți dintre tinerii care s-au concentrat luni la rând pe învățătură și simt nevoia unei perioade de relaxare, departe de cărți si notițele de la cursuri.

Iar pe finalul acestei săptămâni, de la ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse din Guvernul Ciucă s-au aflat vești cu privire la taberele studențești. Și nu orice fel de tabere, ci unele gratuite. Un proiect destinat cu precădere studenților cu rezultate școlare bune.

„Organizăm tabere studențești, gratuite, în acest an! Nu renunțăm la acest proiect, chiar dacă financiar ne-am fi dorit să putem susține mai multe locuri. Cred că ar trebui să vedem cu toții imaginea de ansamblu: trecem printr-o criză energetică și geopolitică unde sunt consumate foarte multe resurse financiare.

În plus, încă nu ne-a anunțat nimeni că s-a încheiat pandemia, virusul este încă printre noi, chiar dacă suntem într-o perioadă de relaxare”, a anunțat Gabriela Firea, vineri, 10 iunie, prin intermediul Facebook.

Firea: „E greu să ajungem la cifrele dinainte de pandemie”

Social-democrata aflată în Guvernul Ciucă a ales să vină cu unele explicații cu privire la numărul de locuri disponibile în aceste tabere studențești, cu referire la perioada de dinaintea pandemiei COVID.

„Asigurăm cazarea și masa pentru 3.500 de studenți (mai multe ca anii trecuți) cu rezultate bune la învățătură, la activități sportive și culturale sau tineri cu o situație socială mai dificilă. Am cerut suplimentarea cu peste jumătate a numărului anunțat inițial. Este deja o creștere față de anul trecut. Dar e greu să ajungem la cifrele dinainte de pandemie”, susține Firea.

Mesaj către organizațiile studențești

Pe finalul mesajului său, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse se adresează organizațiilor studențești, ținând să le transmită că e la curent atât cu solicitările, cât și cu recomandările acestora. „Deja am suplimentat locurile, în condițiile economice pe care le vedem cu toții”, le transmite Firea.

„Știu cât de importante sunt aceste tabere pentru studenții cu rezultate școlare foarte bune, după un an de școală în care s-au concentrat pe carte. E ca o recompensă din partea statului pentru tot acest efort. Așa că, este nedrept că unele organizații compară numărul locurilor din tabere cu totalul studenților din România. La fel de nedrept este să mi se pună în față promisiuni pe care nu le-am făcut!

Îi asigur pe reprezentanții organizațiilor studențești că am primit solicitările și recomandările lor. Deja am suplimentat locurile, în condițiile economice pe care le vedem cu toții. Suntem deschiși discuțiilor cât timp proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

I-aș ruga pe studenți să fie rezonabili și sper să nu fiu înțeleasă greșit. Nici nu mi-aș dori politizarea acestui subiect. I-am susținut mereu, chiar și când alte forțe politice le-au tăiat, de exemplu, biletele gratuite la călătoria cu trenul”, conchide Gabriela Firea.

408 afisari

5 COMENTARII

 1. SITE-UL ZIARE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI SI ANALFABETISMULUI FUNCTIONAL , FALSI JURNALISTI CE FAC PROPAGANDA CLASEI POLITICE INCOMPETENTE , INSTIGA LA URA SI INSULTA SI ALENINTA CITITORII . ADEVARATI MAFIOTI PUPIN CORISTI PADUKIOSI

 2. POATE TABERE IN ZONELE DIN AFARA TARII UNDE FAMILIA VOASTRA ARE PALATE , VILE, ETC CONSTRUITE DIN CORUPTIA NATIONALA CU AFACERILE STRAINILOR FAVORIZATI IN ZONA ILFOVEANA ……….

 3. Ce darnica este doamna Firea cu banii noștri, poate organizează o tabăra finanțată de dumneaei și soțul dumneaei ca au venituri consistente. Din banii pe care ai cheltuiește pe toalete și cosmetice poate finanța o tabăra pentru copii foarte ușor. Doamnele din politica românească sunt cele mai gătite și machiate cat mai strident, sa se vadă!

 4. Ce darnic a fost Catzu cu banetul nostru
  A cumparat cu spaga aferenta,prostul
  O suta douazeci de milioane de posaeli
  De vaccinuri expirate, cu promisiuni si momeli

  Apoi le-a dat gratis la sud-koreeni,ca-s saraci
  Iar ei i-au dat inapoi pungi si saci
  Saci pentru mortii pe care i-au ars si ucis
  Prin spitale si la porti de spitale cu spis

  De vina nu-i spisul din capu-i tehui
  De vina suntem toti ca nu-l punem sa stea
  La jilava pe hot si pe tovarasii lui
  Iar seful sa fie scuipat de masea!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri