AcasăSOCIALVești pentru bucureșteni! Vor putea să-și achite online abonamentele STB și cele...

Vești pentru bucureșteni! Vor putea să-și achite online abonamentele STB și cele de parcare/Ce alte plăți vor fi digitalizate

sursa foto: Facebook/Societatea de Transport București

Locuitorii Capitalei care s-au săturat să stea la cozi și să piardă timp prețios pentru a achita diverse taxe primesc vești în privința digitalizării plății acestora. Inclusiv a abonamentelor de parcare.

Bucureștenii își vor putea plăti taxele către Primăria Capitalei, abonamentele STB și abonamentele de parcare, online, prin intermediul Ghișeul.ro – a anunțat, miercuri seară, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Conform precizărilor viceprimarului, plățile se vor face fără perceperea unor taxe suplimentare. Bujduveanu a anunțat că s-au decis și pașii ce vor fi urmați în această privință.

„Alături de colegul meu George Cristian Tuță, preşedintele Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor pentru Automatizare şi viitorul muncii, de Dragos Tohanean, Vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României și, împreună cu reprezentanții Ghișeul.ro, am decis astăzi pașii pe care îi vom urma pentru digitalizarea acestor servicii:

1️⃣ Primul pas: Am inițiat demersurile pentru promovarea în Consiliul General al Municipiului București a proiectului de hotărâre prin care Primăria Capitalei se va înrola în Sistemul Național de Plată online (SNEP)
2️⃣ Semnăm acordul de înrolare în sistem
3️⃣ Implementăm sistemul pe site-ul instituției: www.pmb.ro și realizăm interconectarea cu Ghișeul.ro”, a mai transmis Bujduveanu, miercuri, 22 februarie, pe pagina sa de Facebook.

Care sunt cele mai importante plăți ce vor fi digitalizate

Potrivit precizărilor viceprimarului Bujduveanu, cele mai importante plăți ce vor fi digitalizate sunt:

Ø Taxe eliberare documentații de urbanism
Ø Taxe pentru ocuparea spațiilor publice în vederea desfășurării anumitor evenimente
Ø Taxe pentru eliberarea autorizațiilor de taxi
Ø Taxe pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară
Ø Taxe autovehicule transport mărfuri
Ø Taxe ale Administrației Fondului Imobiliar
Ø Taxe ale Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane
Ø Plata abonamentelor STB
Ø Plata abonamentelor de parcare.

„Bucureștenii merită să aibă acces cât mai curând la acest serviciu, urmând modelul administrațiilor liberale care au răspuns deja cerințelor cetățenilor”, a mai scris viceprimarul Capitalei, pe rețeaua de socializare.

author avatar
Andrei Coman
316 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger