AcasăSOCIALVeşti foarte bune pentru românii "vulnerabili", înainte de Paştele 2023: voucherele de...

Veşti foarte bune pentru românii „vulnerabili”, înainte de Paştele 2023: voucherele de alimente vin mai devreme!

vouchere

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis o veste foarte bună pentru categoriile sociale vulnerabile: voucherele de alimente vor fi distribuite până în 13 aprilie, pentru ca beneficiarii să le poată folosi la cumpărăturile de Paşte 2023.

Pensionarii care încasează pensiile pe card s-au putut bucra de bani încă de vineri, conform unui anunţ al aceluiaşi ministru.

Se vor împărţi şi pachete cu mâncare

Marius Budăi a precizat că au făcut acest efort ţinând cont de sărbătorile pascale.

Calendarul era între 3 şi 15 ale lunii, ţinând cont că Paştele este în data de 16 aprilie, am considerat necesar să comprimăm puţin şi să plătim cât mai repede. Am primit mesaje de la seniorii României care ne-au spus că încă de ieri le-au intrat banii pe card”, a spus ministrul Muncii.

În plus, în afara de voucherele de alimente, românii vulnerabili vor mai primi şi pachetele cu 24 de kilograme de alimente, oferite de Uniunea Europeană.

Poştaşul aduce banii până pe 11 aprilie

Ministrul a precizat că banii prin factorul poştal vor fi încasaţi până în data de 11 aprilie. În acest fel, milioane de români sărmani vor avea un ajutor pentru masa de Paşte, banii venind chiar înainte de Sfintele Sărbători.

În privinţa voucherelor pentru alimente, Budăi a spus că acestea vor fi distribuite până în 12 şi 13 aprilie.

author avatar
Andrei Ștefan