AcasăSOCIALNoi scumpiri de la 1 ianuarie 2022. Prețurile carburanților o iau razna!

Noi scumpiri de la 1 ianuarie 2022. Prețurile carburanților o iau razna!

benzina

Vești proaste pentru șoferii români! Vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru un plin, începând cu prima zi a anului viitor. Carburanții se scumpesc de la 1 ianuarie 2022 din cauza majorării accizelor.

Prețul la pompă al unui litru de benzină fără plumb ar urma să fie mai mare cu puțin peste șapte bani, iar acel al motorinei cu șase bani, potrivit noului regim de accize publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Astfel, vom avea o creștere a accizei de 65 de lei la 1.000 de litri de benzină și de 60 de lei la 1.000 de litri de motorină. La aceste majorări se va aplica în final și Taxa pe Valoare Adăugată.

Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie

Accizele vor crește cu aproximativ 3,55%, de la 1,827 lei la 1,892 lei pe litrul de benzină și de la 1,674 lei la 1,735 lei pe litrul de motorină. Impactul va fi de aproximativ 8 bani (accize plus TVA aferentă) pe litrul de benzină și de 7 bani (accize plus TVA aferentă) pe litrul de motorină.

Consumul de carburanți auto a crescut semnificativ în România, în acest an și este estimat să depășească nivelurile dinaintea pandemiei. Petrom, liderul pieței, a raportat o creștere a vânzărilor retail, după primele trei trimestre, de peste 10% față de 2020. Rompetrol a anunțat o creștere a vânzărilor prin stații de 19%, în aceeași perioadă de raportare.

author avatar
Andreea Vlad
474 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger