AcasăSOCIALVești de ultimă oră! Pensiile vor fi plătite mai devreme în luna...

Vești de ultimă oră! Pensiile vor fi plătite mai devreme în luna august. Ce a mai anunțat ministrul Muncii

sursa foto: Facebook/Simona Bucura Oprescu

Vești de ultim moment pentru pensionari. Pensiile vor fi plătite mai devreme în luna august.

Totul, în contextul în care urmează minivacanța de Sfânta Maria, respectiv zilele libere acordate pentru sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.

Simona Bucura-Oprescu, noul ministru al Muncii, a făcut un anunț în acest sens, miercuri, 2 august.

„Având în vedere zilele libere din perioada 12 -15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în această lună”, a anunțat ministrul Bucura-Oprescu, pe Facebook.

Astfel, Ministrul Muncii a anunțat că achitarea acestor drepturi se va face în avans după cum urmează:

„-Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1 – 11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august.

-Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite în 11 august, cu 4 zile mai repede față de termenul stabilit.

– Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului, se plătesc în perioada 8-10 august”.

Minister: Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite de ANPIS în 11 august

De altfel, și Ministerul Muncii a transmis, miercuri, într-un comunicat, că pensiile din sistemul public și drepturile persoanelor cu dizabiltăți vor fi plătite mai devreme în luna august.

„Având în vedere că zilele libere se suprapun perioadei în care în mod obișnuit se plătesc aceste drepturi, s-a decis achitarea lor în avans, astfel:

Pensiile celor care au optat pentru plata prin mandat poștal vor fi plătite de Poșta Română între 1 – 11 august, iar pentru cei care primesc acest drept în cont bancar, alimentarea conturilor se va face în zilele de 9 și 10 august;

– Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială în 11 august, cu 4 zile mai repede față de termenul stabilit. Astfel, pentru persoanele care au card, dacă înainte plățile se făceau pe 15, în această lună se vor face pe 11, iar pentru cei cu mandat poștal, dacă în mod obișnuit plățile se fac începând din 18 până la finalul lunii, în luna august se vor face începând din 11.

Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului, se plătesc în perioada 8 – 10 august”, se precizează în comunicatul Ministerului Muncii.

author avatar
Andrei Coman