AcasăSOCIALVești de ultimă oră din direcția anchetatorilor, la o săptămână de la...

Vești de ultimă oră din direcția anchetatorilor, la o săptămână de la incendiul de la ”Matei Balș”

Vești de ultimă oră din direcția anchetatorilor, la o săptămână de la incendiul de la ”Matei Balș” (sursa foto. Remus Mihalcea/Facebook)

La exact o săptămână de la incendiul cu urmări tragice abătut asupra unui pavilion din cadrul Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș” din Capitală, s-a aflat că s-a încheiat cercetarea la fața locului, urmând a fi făcută o expertiză tehnică, pentru a se stabili cauzele dramei în urma căreia au pierit 12 oameni.

Din direcția Parchetului de pe lângă Tribunalul București s-a transmis că în cursul zilei de vineri procurorii criminaliști din cadrul acestui Parchet și ofițerii de la Serviciul Omoruri și Serviciul Criminalistic din cadrul poliției Capitalei au finalizat cercetarea la fața locului.

Ceea ce face ca pasul următor să le revină specialiștilor de la Petroșani, la care se apelează, în general, în cazul unor dezastre, cum au fost și cele de la Colectiv și de la Spitalul Județean din Piatra Neamț. ”Ca urmare a finalizării acestei activități, în cauză va fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice de către INCD INSEMEX Petroșani, în vederea stabilirii cauzelor incendiului. Precizăm faptul că la activitatea de cercetare la fața locului au participat și specialiști din cadrul acestui institut”, se mai transmite în acest comunicat.

Zeci de persoane audiate

De asemenea, în contextul în care se știe că s-au făcut mai multe audieri în acest caz, s-a anunțat oficial câte persoane au stat de vorbă cu anchetatorii. Este vorba despre 33 de oameni care au fost audiați până la această dată.

Este vorba atât despre cadre medicale și personal administrativ, cât și despre agenți de poliție care au participat la intervenția inițială, precum și despre rude ale victimelor.

S-au ridicat imagini surprinse de camerele de supraveghere

”La Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” sunt în curs de efectuare 12 expertize medico-legale cu privire la pacienții decedați, în vederea stabilirii cu certitudine a cauzei morții”, menționează oficialii Parchetului.

Totodată, s-a anunțat că s-a încheiat procedura menită să ducă la identificarea pacienților carbonizați în urma incendiului, fiind folosită metoda comparării probelor ADN.

De asemenea, tot în cadrul acestei anchete s-a procedat la ridicarea dispozitivelor de stocare a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

”Se continuă efectuarea de verificări și cu privire la activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanță a instalației electrice și a celor de pază”, se mai transmite în același comunicat.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger