AcasăSOCIALVești de la Guvern. Reabilitarea blocurilor de locuințe se va putea face...

Vești de la Guvern. Reabilitarea blocurilor de locuințe se va putea face cu mai puțini bani de la proprietari – VIDEO

(sursa foto: bihorstiri.ro)

Informații de la Guvern, pe tema reabilitării termice a blocurilor de locuințe.

Executivul a aprobat, luni, o ordonanță de urgență semnificativă. În acest context, s-a aflat că reabilitarea termică a blocurilor de locuințe se va putea face cu mai puțini bani de la autoritățile locale și din partea asociațiilor de proprietari.

Precizări în această privință au venit de la purătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul ședinței Cabinetului Ciucă, din prima zi a acestei săptămâni.

„Una dintre cele mai importante decizii vizează creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, în acest sens, Guvernul aprobând astăzi (luni-n.red.) ordonanța de urgență care modifică și completează cadrul normativ în domeniu.

Practic, reabilitarea termică a blocurilor de locuințe se va putea face cu mai puțini bani de la autoritățile locale și cu o contribuție mult mai mică din partea asociațiilor de proprietari”, a anunțat DAn Cărbunaru, de la Palatul Victoria.

Se vor putea folosi mai mulți bani din fonduri europene nerambursabile: 90 %!

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a continuat, spunând că: „prin acest act normativ, Guvernul a redus procentul contribuției financiare pe care autoritățile locale și asociațiile de locatari îl asumă, pentru a putea crește numărul clădirilor reabilitate termic, dar să și optimizeze utilizarea fondurilor europene.

Practic, pentru finanțarea reabilitării termice a blocurilor se vor putea folosi mai mulți bani din fondurile europene nerambursabile, respectiv 90 %. În acest sens, comparativ cu cei 40 %, cum era cazul până acum, doar 5 % din banii necesari reabilitării vor proveni din banii autorităților locale sau ai asociațiilor de locatari”.

Oficialul a precizat, totodată, că bugetul Uniunii Europene destinat investițiilor pentru eficiența energetică a clădirilor în cadrul perioadei de programare 2021-2027 pentru politica de coeziune este de 1,25 miliarde de euro, iar intervențiile care vizează creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe beneficiază de o alocare financiară totală de 618 milioane de euro.

author avatar
Andrei Coman
315 afisari

1 COMENTARIU

  1. CICA SCUIPA DE DOUA ORI SI GATA , BLOCURILE SUNT REABILITATE
    LA PRIMUL CUTREMUR IN ROMANIA VA FI JALE . SI VINOVATII VOR FI TERORISTII CARE AU TRAS IN Dec. ’89 . VOR FI JUDECATI

Comments are closed.

Zenville