AcasăSOCIALVești ce pică precum un trăsnet, despre pensii! Ministrul Muncii, anunțuri esențiale,...

Vești ce pică precum un trăsnet, despre pensii! Ministrul Muncii, anunțuri esențiale, inclusiv despre creșterea vârstei de pensionare!

Vești ce pică precum un trăsnet, despre pensii! Ministrul Muncii, anunțuri esențiale, inclusiv despre creșterea vârstei de pensionare!Vești ce pică precum un trăsnet, despre pensii! Ministrul Muncii, anunțuri esențiale, inclusiv despre creșterea vârstei de pensionare!

Sunt vești care pică precum un trăsnet pe capul românilor – atât a celor aflați deja la pensie, cât și a celor care se gândesc deja la perioada rămasă până când vor ieși din câmpul muncii.

Se revine la discuțiile despre PNRR. Creşterea pensiilor a fost „amanetată” pentru 50 de ani de fostul guvern la Bruxelles, potrivit Antena3. Iar în situația în care ministrul Muncii nu va renegocia acest aspect cu reprezentanții Comisiei Europene, viitoarele majorări ar fi în pericol.

Întrebat, dacă în PNNR s-a stabilit o dată anume, dacă nu se renegociază pragul de 9,4 plafon din PIB pentru pensii, ministrul a răspuns: „este o perioadă foarte scurtă, până în 2070”.

Cât privește eventualitatea ca vârsta de pensionare să se majoreze până la 70 de ani, subiect îndelung discutat în ultimele zile, întrebat dacă ne-am angajat, în PNNR, să crească această vârstă, ministrul Budăi a răspuns: „este scris doar o precizare că încurajăm viața activă până la 70 de ani (…) adică să fie stimulați cetățenii să lucreze până la 70 de ani”.

Este o creștere a vârstei de pensionare mascată până la 70 de ani? – a întrebat Mihai Gâdea. ”Putem interpreta la un moment dat şi aşa”, a răspuns Marius Budăi.

Budăi: Pensiile sunt răsplata cuvenită pentru o viață de muncă

Social-democratul marius Budăi a transmis și un mesaj pe Facebook, de această dată joi, 3 februarie, cu referire la pensii.

Iată cum sună:

„Se discută intens zilele acestea despre limitările impuse evoluției pensiilor. Este un subiect important și dur deopotrivă, pentru părinții și bunicii noștri, pentru oamenii care s-au sacrificat, care cu munca și tinerețea lor au făurit România așa cum o avem astăzi.

Dincolo de obstacolele financiare, de limitările bugetare, grija pentru părinții și bunicii noștri nu este, așa cum greșit susțin unii, o chestiune ideologică. Responsabilitatea față de generațiile care ne-au crescut este o datorie morală și de onoare.
Din acest motiv, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale facem tot ce ne stă în putere pentru a convinge și ceilalți decidenți sau parteneri de nevoile reale ale seniorilor pentru un trai decent. OMENIA NU ESTE NEGOCIABILĂ!

Deși nu am participat la tratativele externe privind angajamentele României, deși este limpede că acestea s-au făcut în dispreț față de cei ce ne-au crescut, nu voi accepta niciodată paradigma conform căreia pensiile sunt cheltuieli sociale sau ajutoare. Pentru cei mai mulți dintre cetățenii români, pensiile sunt răsplata cuvenită pentru o viață de muncă, adesea în condiții mult mai grele decât astăzi.

De aceea, mi-am asumat, alături de colegii din Partidul Social Democrat și la sfatul președintelui Marcel Ciolacu, acest portofoliu dificil.
Pentru noi,PSD, solidaritatea și echitatea contează.”

author avatar
Andrei Coman
584 afisari

7 COMENTARII

  1. D-l ministru să citească definiția ,,pensiei” din dex. Sună bine la public ,,răsplata cuvenită”, dar în realitate, pensia este o măsură socială într-un stat care-și respectă cetățenii. Pensia poate fi mai mare sau mai mică în funcție de cât ai cotizat, precum și de intervenția statului (ceea ce nu se întâmplă) prin acordare de măriri rezultate din valorificarea resurselor naționale.

  2. Astia chiar indeplinesc dorinta nebunilor planetei care nu vor sa mai dea pensii sa fii doar sclav bun de munca si sa iesi direct in cimitir!

  3. Ar trebui desființate pensiile de 1.000 lei pentru așa-zișii veterani adică, militarii care au fost în teatre de operațiuni, în afara țării ! Este un impact financiar prea mare pentru statul român ! Acești militari au plecat în străinătate pentru bani , iar mulți dintre ei nu au luptat efectiv, de exemplu, cei de la marina militară română au stat ancorați în porturile țărilor cu probleme militare, cadrele din MAI i-au învățat pe talibani și afgani să folosească armamentul, iar în Kosovo au asigurat măsuri de ordine publică ! Exemplele pot continua ! De acord, să beneficieze de aceste pensii militarii răniți în aceste teatre de operațiuni sau rudele militarilor decedați, în aceste teatre de operațiuni !Acordarea de aceste pensii de veteran este și o discriminare față de ceilalți militari rămași pe teritoriul României pentru că, nu toți au putut participa la misiuni în afara teritoriului României, din motive obiective, de securitate națională !
    Totodată, ar tbui desființate salariile de excelență acordate cadrelor militare, în special a celor din MAI unde, aceste salarii de excelență sunt rezervate doar șefilor și acoliților acestora ! Faptul că un profesionist își îndeplinește atribuțiile în condiții foarte bune, probabil, nu justifică acordarea de salariu de excelență care, ridică foarte mult nivelul pensiei viitoare, cu mult peste cel al unei pensii normale !

  4. Nu înțeleg de ce se solicită interzicerea cumulului pensiei, cu salariul, pentru pensionarii bugetari. Pensionarul plătește un impozit pentru pensia cuvenită, care este un drept câștigat și un impozit pentru salariul obținut ! Este normal ca pensionarul bugetar să nu mai fie reangajat pe funcția deținută anterior pensionării dar, trebuie luată în considerare experiența acumulată în timpul exercitării profesiei, precum și lipsa forței de muncă specializate, în domeniul bugetar ! Această interzicere a cumulului pensiei cu salariul este o discriminare pentru bugetari și o încălcare flagrantă a prevederilor constituționale !

  5. DOMNULE MINISTRU BUDAI ,DACA PENSIA REPREZINTA RASPLATA PENTRU O VIATA DE MUNCA !!!!!!!!!!!!!,ATUNCI DE CE-I IMPOZITATA ????????????????????.
    ATI INTRODUS IMPOZIT CAS SI PE PENSIE !, AM PLATIT 45 DE ANI CONTRIBUTIE PENTRU PENSIE ! ,AM PLATIT CAS !,IPRETINDETI CA ATI CRESCUT PUNCTUL DE PENSIE !!,
    DE CE NE BAGATI MANA IN BUZUNAR ?,ADUNATI IMPOZITUL PE PENSIE +CAS SI TOTALUL IMPARIT LA VALOAREA PUNCTULUI DE PENSIE !!, NE-ATI FURAT DIN PENSIE ? SAU NE-ATI DIMINUAT PUNCTAJUL ??,SI INTR-UN CAZ SI IN CELALALT MINISTERUL MUNCII ESTE HOT !,SAU HOTII SUNT CEI CE SAU COCOTAT PE FUNCTII .

    O TARA TREBUIE SA RESPECTE CONSTITUTIA !!,MAI PUTIN TOTI CE REPREZINTA SCUTUL PUTERII :JUSTITIE ,ARMATA ,POLITIE ,JANDARMERIE ,SERVICII ,COMANDANTI DE PENITENCIARE,PARLAMENTARI,PREFECTI SI MAI NOU ADMINISTRATIE LOCALA ,EI SUNT SPECIALII EI SUNT APARATORII LEGILOR ,EI SUNT GARANTII CONSTITUTIEI !!!!!!!.
    NOI PLATIM IMPOZITE TAXE ACCIZE PENTRU ORCE ,NOI FACEM BUGETUL DIN CARE EI ISI CROIESC HALCI SPECIALE ,CONTRIBUTIVITATEA NU-I PENTRU EI !.
    DOMNULE MINISTRU BUDAI CUM STAM CU ARTIMETICA LA LEGEA GHIVECIULUI DE PENSII ??.
    UN CALCUL SIPLU LA FIECARE 150 lei impozit ii furati individului 0,1 din punctajul de pensie !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger