AcasăSOCIALVeşti bune pentru şoferi. Iată românii care ar urma să NU mai...

Veşti bune pentru şoferi. Iată românii care ar urma să NU mai plătească impozit pentru maşină! Vezi dacă eşti pe lista lor!

soferi

Şoferii din România primesc şi veşti bune. O nouă lege îi scutește de la plata impozitului auto. Cine se încadrează? Proiectul de lege vizează scutirea de impozit pentru persoanele aflate în circumstanțe speciale.

Propunerea ar urma să fie pusă în aplicare numai pentru un singur autovehicul cu o capacitate cilindrică de maxim 2.000 cm³.

Şoferii scutiţi de impozitul auto

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă prin care sunt scutite de impozit persoane aflate în situaţii speciale (veterani de război, persoane cu dizabilităţi, foşti deţinuţi politici) pentru mijloacele de transport cu capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 2.000 centimetri cubi.

Propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PNL, PSD, UDMR şi neafiliaţi completează art 469 din Codul fiscal, în sensul că se impune o limită a capacităţii cilindrice pentru mijlocul de transport pentru care contribuabilul alege să beneficieze de scutirea de impozit.

Categorii scutite de impozit:

  • Veteranii de război,
  • Văduvele de război sau văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război,
  • Foştii deţinuţi politici,
  • Persoanele cu dizabilități.

„Interpretarea în litera legii a dat naştere unor situaţii în care există maşini de lux scutite de impozit, astfel încât o dispoziţie legală, gândită ca o facilitate fiscală, a ajuns să fie un privilegiu.

Această dispoziţie legală există pentru a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile şi nu pentru a scuti de impozit proprietarii de maşini de lux.

Stabilirea de limite în ceea ce priveşte scutirea de la impozit pentru mijloacele de transport este o practică obişnuită în multe ţări europene pentru a direcţiona beneficiile fiscale către cetăţenii aflaţi în situaţii speciale”, conform proiectului de lege.

author avatar
Andrei Ștefan
1.078 afisari

5 COMENTARII

  1. ….cu alte cuvinte daca-ti tai o mana nu mai platesti impozit , dar vai, cum vei mai putea sa conduci ?!? La marele misto….

  2. ”veterani de război”? Adica cei care au peste 100 de ani! Serios? Pai nu a votat parlamentul legea care le suspenda dreptul de a conduce ptr batrani?

  3. Cunosc eu vreo cativa din astia cu dizabilitati care merg doar cu masini de 3000+cmc si nu vor sa renunte la ele nici in ruptul capului! Sa-i vad acum! Celelalte categorii si asa sunt pe cale (naturala) de disparitie!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger