AcasăSOCIALVeşti bune pentru Săptămâna Mare, înainte de Paştele 2023. Iată românii care...

Veşti bune pentru Săptămâna Mare, înainte de Paştele 2023. Iată românii care primesc 250 lei pe card!

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua tranșă de bani din acest an mai repede, înainte de Paşte. 2,4 milioane de români au astfel de carduri, care sunt încărcate o dată la două luni cu 250 de lei.

Iar cei care primesc pachete cu ajutoare alimentare finanţate de Uniunea Europeană vor primi alimentele până în luna iunie, în unele judeţe acestea urmând a fi distribuite chiar înainte de Paştele 2023.

Guvernul a decis decalarea termenului

În mod normal, voucherele ar fi trebuit încărcate în ultima săptămână a lunii aprilie, decalarea având loc ca urmare a deciziei adoptate de Guvern.

”Până în sărbătorile pascale încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei. Anunţ în premieră acest lucru, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşte.

Aşadar, sunt două măsuri pe care le derulăm în prezent, sunt adresabile familiilor şi persoanelor aflate în stare de deprivare materială şi, din acest punct de vedere, considerăm că este un foarte mare ajutor pe care îl acordăm din nou”, a afirmat Marcel Boloş, ministrul Proiectelor Europene.

Cine sunt românii care primesc vouchere sociale:

  • pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
author avatar
Andrei Ștefan
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger