AcasăSOCIALVești bune pentru salariați. Urmează o nouă minivacanță

Vești bune pentru salariați. Urmează o nouă minivacanță

sursa foto: renasterea.ro

Nici nu s-au întors bine la locul de muncă, după perioada de Paști, în care s-au bucurat de libere, că mulți dintre angajații din România își fac din nou planuri, de această dată pentru minivacanța de 1 mai.

Unii se gândesc deja să plece la mare sau la munte, pentru a petrece ziua de 1 mai departe de agitația marilor orașe. Nu de alta, dar să profite de liberele de la locul de muncă. În speranța că și vremea va ține cu ei și vor putea să se bucure de plimbări și de relaxare în aer liber.

Minivacanța de 1 mai

Se apropie tot mai mult ziua de 1 mai astfel că urmează mult-asteptata minivacanță.
La sfârşitul lunii aprilie, românii care lucrează la stat sau la privat vor avea parte de o minivacanţă de trei zile, ca urmare a faptului că urmează 1 mai – Ziua Muncii, anunță Antena3. Ziua de 1 mai, în care se marchează Ziua Muncii, va fi liberă, iar cum sărbătoarea pică într-o luni, se va lega de weekend, iar românii vor avea trei zile libere consecutiv.

După minivacanța de 1 mai, cele mai apropiate zile libere vor fi de 1 iunie – Ziua Copilului (joi) și 4 iunie (Sărbătoarea Rusaliilor – duminică) și 5 iunie (luni, a doua zi de Rusalii).

Sursa citată amintește că zilele libere care urmează în 2023 sunt:

1 iunie — Ziua Copilului
4 iunie şi 5 iunie — A doua zi de Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Naţională a României
25 decembrie şi 26 decembrie — Crăciunul.

author avatar
Andrei Coman