AcasăSOCIALVeşti bune pentru românii care vor să-şi cumpere o locuinţă prin "Prima...

Veşti bune pentru românii care vor să-şi cumpere o locuinţă prin „Prima Casă”. O nouă facilitate la preţul final

tva locuinteVeşti bune pentru românii care vor să-şi cumpere o locuinţă prin "Prima Casă". O nouă facilitate la preţul final

TVA de 5% va fi aplicată doar o singură dată, numai pentru prima locuință, cu o valoare maximă de 140.000 de euro, se arată într-un proiect de lege al PSD care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

PSD anunță un proiect care urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022 potrivit căruia TVA va fi de 5% la cumpărarea locuințelor de până în 140.000 de euro, dar numai pentru prima locuință și o singură dată.

Facilitate complemenară la Prima Casă

Ministrul Finanțelor a precizat că TVA de 5% la acest prag majorat va fi introdusă doar pentru o singură locuință, începând cu 1 ianuarie, Guvernul urmând să notifice Comisia Europeană în acest sens.

El a explicat că această facilitate este complementară programului Prima Casă. Aceasta este varianta agreată în final în Coaliție, după ce premierul Ciucă inițial nu a acceptat-o.

TVA 5% pentru livrarea de energie

În şedinţa de astăzi vom stabili ca de la 1 ianuarie 2022 să fie aplicată cotă a TVA de 5% pentru livrarea de energie termică atât pentru populaţie, cât şi pentru şcoli, spitale şi alte instituţii publice.

Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă pentru atenuarea impactului creşterii preţurilor”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

author avatar
Andrei Ștefan