AcasăSOCIALVeşti bune pentru românii care au cel puţin 3 copii: vor plăti...

Veşti bune pentru românii care au cel puţin 3 copii: vor plăti mai puţin la energie electrică

Adio dușuri calde și iluminat public. Cum reduce Europa consumul de energie / Foto: printscreen

Statul român vine cu veşti bune pentru românii care au în întreţinere cel puţin trei copii care merg la şcoală: vor beneficia de un preţ mai mic la energia electrică, potrivit unui nou amendament adoptat la OUG pe energie.

Aceste familii vor plăti pentru un kilowatt 0,68 lei, adică tariful minim care există, indiferent de consum. Până acum, tariful de 0,68 lei pentru un kilowatt era valabil doar pentru cei care an un consum redus de 0-100 KWh incluşi.

Decizia, contestată de distribuitorii de energie

Măsura a fost adoptată de membrii comisiei de specialitate, dar a fost contestată de distribuitorii de energie. Aceştia spun că le va fi foarte greu să facă identificarea familiilor cu trei copii care urmează forme de învăţământ.

De exemplu, un boiler electric de 80 de litri, potrivit pentru o familie cu trei-patru membri, consumă, în medie, 1,8 kw pe oră. Dacă este folosit trei ore pe zi, ajungem la un consum lunar de 160 kwh. Un hidrofor la o utilizare de trei ore zilnic, ajunge la 100 kwh pe lună.

Centrala electrică pentru încălzire consumă cel mai mult până la 1.100 kwh lunar. Centrala pe gaz consumă șapte kwh lunar.

author avatar
Andrei Ștefan
491 afisari

4 COMENTARII

  1. Se scarpina la urechea stanga cu mana dreapta. Statul nu ar trebui sa se complice cu atatea reguli cu privire la anumite categorii de oameni care sa beneficieze de avantaje, si nici sa subventioneze pretul la energie. Ce ar trebui sa faca statul ca sa rezolve problema preturilor uriase este sa limiteze atat adaosurile comerciale cat si numarul de intermediari in cadrul lantului comercial al energiei electrice, gazelor naturale si produselor petroliere. Suna ca si cum ar fi impotriva economiei de piata? Chiar este! Dar daca economia de piata a permis ca unii sa profite peste masura si sa ingenuncheze economiile si statele, ajungandu-se la situatii exceptionale, atunci tot exceptionale trebuie sa fie si masurile luate pentru a corecta acest derapaj.

  2. O lege facuta de tampiti,pai daca are 3 copii si are vila de 10 camere si 2 limuzine in garaj de ce sa-l avantajezi fata de cel care are un copil si sta in 2 camere !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger