AcasăSOCIALVeşti bune pentru românii care aşteaptă a 4-a tranşă a voucherelor de...

Veşti bune pentru românii care aşteaptă a 4-a tranşă a voucherelor de alimente. Când le intră banii

Veşti bune pentru românii care aşteaptă a 4-a tranşă a voucherelor de alimente. Când le intră banii

Românii „vulnerabili” vor primi bani pe voucherele de alimente pentru a-şi cumpăra hrană de bază. Fiecare tichet are o valabilitate de 12 luni și poate fi folosit doar de beneficiar, dar se pot face și unele excepții.

Voucherele de alimente vor fi încărcate cu bani pentru tranșa a patra în luna august. Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România” în șase tranșe egale, a câte 250 de lei fiecare.

Mai e de încasat suma de 750 lei

Până în prezent, cardurile pentru alimente au fost încărcate cu trei tranșe, ceea ce înseamnă că românii care beneficiază de voucherele sociale 2023 mai au de încasat 750 de lei în alte trei tranșe, până la sfârșitul anului.

Românii care beneficiază de aceste vouchere pentru alimente și mese calde:

  • pensionarii sistemului public de pensii,
  • cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale
  • beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt: mai mici sau egale cu 1500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Cine mai primeşte voucherele sociale

Primesc ajutor și familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

Se bucură de sprijin și familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

author avatar
Andrei Ștefan