AcasăSOCIALVești bune pentru români! Salarii mai mari cu 25%. Președintele a semnat...

Vești bune pentru români! Salarii mai mari cu 25%. Președintele a semnat documentul

salarii

Vești bune pentru unii angajați de la stat! Cresc salariile pentru cei care ocupă funcţii cu acces la informaţii clasificate secret de stat. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede acordarea unei majorări salariale de până la 25%.

Legea are ca obiect de reglementare completarea anexei nr.VI la Legea-cadru nr. 153/2017, în sensul acordării unei majorări salariale de până la 25% personalului „care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat” din familia ocupaţională de funcţii bugetare apărare, ordine publică şi securitate naţională.

„Personalul militar, polițiștii, polițiștii de penitenciare, precum și personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională care ocupă o funcție cu acces la informații clasificate din clasa secret de stat beneficiază de un spor la salariul de bază/soldă de funcție de până la 25%, în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite.

Categoriile de personal și mărimea concretă a sporului prevăzut (…) se stabilesc în funcție de locul de muncă și certificatul/avizul de securitate deținut, obținut potrivit legii, precum și de nivelul de secretizare al informațiilor la care persoana are acces”, prevede legea, potrivit Agerpres.

Legea a trecut de Parlament, cu vot majoritar în Camera Deputaților

Proiectul de lege conform căruia li se acordă o majorare salarială de până la 25% angajaților cu funcţii cu acces la informaţii clasificate secret de stat a fost adoptat luna trecută în plenul Camerei Deputaţilor. Au votat „pentru” 184 de deputaţi, 93 au fost „împotrivă”, iar 14 s-au abţinut. Proiectul de lege a fost respins de Senat, dar Camera Deputaţilor a fost for decizional în acest caz.

Președintele Klaus Iohannis a mai promulgat o serie de legi, printre acestea se numără și o lege privind organizarea și finanțarea serviciilor de promovare a sănătății și prevenire a îmbolnăvirilor.

Acest act normativ vizează trei domenii: finanțarea serviciilor de promovare a sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor, organizarea și coordonarea activităților de promovare a sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor la nivel central și regional/local, formarea resurselor umane implicate în activitățile de promovare a sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor.

author avatar
Andreea Vlad
273 afisari

1 COMENTARIU

  1. @ Așa când se apropie alegerile le dau ăștia bani ălora care se ocupă cu secretele, ? Apreciați că ar trebui prezentată și motivarea unei astfel de inițiative, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger