AcasăSOCIALVești bune pentru români! S-a dat undă verde la călătorii

Vești bune pentru români! S-a dat undă verde la călătorii

calatorii

Lista țărilor europene cu restricții de călătorii pentru România devine tot mai mică. Suedia este cel mai recent stat care ridică atenționarea de călătorie pentru români.

Autoritățile de la Stockholm au anunțat miercuri că au ridicat atenționarea de călătorie pentru România, Bulgaria și Olanda, potrivit Reuters, citează Hotnews.ro.

Suedia ridicase anterior atenționările de călătorii non-esențiale impuse din cauza pandemiei de COVID-19 pentru Andorra, Austria, Belgia, Cehia, Croația, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Norvegia, Polonia, Portugalia, San Marino, Spania, Ungaria și Vatican.

Ministerul de Externe suedez a anunțat într-un comunicat postat pe site-ul ministerului că a extins până în 9 septembrie atenționările de călătorie pentru restul țărilor din spațiul Schengen neincluse pe listă și pentru Marea Britanie iar până în 15 noiembrie pentru statele din restul lumii.

Suedia a înregistrat cel mai mare număr de decese din ultimii 150 de ani

Suedia a înregistrat, în prima jumătate a anului, cel mai mare număr de decese din ultimii 150 de ani, din cauza COVID-19, arată statistica oficială.

Aproape 4.500 de persoane au murit din cauza infecției cu COVID-19 până la sfârșitul lunii iunie – un număr care a ajuns în prezent la peste 5.800. Ca procent din populație, această cifră este mult mai mare decât în alte țări nordice, dar mai mică față de alte state europene, inclusiv Marea Britanie și Spania.

Suedia a înregistrat până marţi circa 86.900 de cazuri de coronavirus.

28 de țări din Europa interzic accesul românilor sau le impun restricții

De la mijlocul lunii iulie, România a intrat pe un trend ascendent cu privire la numărul de noi cazuri de COVID-19. Din acest motiv, tot mai multe țări europene au impus noi restricții de călătorie pentru România.

Unele țări au închis granițele pentru cei ce călătoresc din România. Altele au început să solicite un test negativ de COVID-19. Însă cele mai multe dintre ele impun carantina / izolarea la domiciliu odată ce le-a fost trecută granița.

Statele din Europa care, în context COVID-19, impun restricții pentru cetățenii care vin din România, potrivit MAE, sunt:

sursa Ministerul Afacerilor Externe
author avatar
Andreea Vlad