AcasăSOCIALVeşti bune pentru cei cu domiciliul în România: primesc bani de la...

Veşti bune pentru cei cu domiciliul în România: primesc bani de la stat! Guvernul a anunţat cine e pe listă

voucher vaccinCe trebuie să faci ca să primeşti 1.000 lei de la stat. Banii vin în luna august

Veşti execelente pentru o parte a populaţiei României. Proiectul de act normativ se află deja pe masa senatorilor. E o chestiune de timp până se aprobă.

Românii care împlinesc vârsta de 14 ani ar urma să primească un voucher în valoare de 200 de lei, pe care îl vor putea folosi pentru a urma cursuri de prim ajutor.

Cum primeşti voucherul?

Valoarea voucherului în cauză va putea fi actualizată anual, prin hotărâre de Guvern, cu rata inflaţiei. El va fi emis pe suport electronic și se va acorda la cererea beneficiarului sau a reprezentantului său legal, de către primăria de domiciliu.

„(1) Valoarea voucherelor de prim-ajutor de bază este suportată din bugetul de stat, prin bugetele locale ale unităţilor dministrativ-teritoriale.

(2) Sumele prevăzute la alin. (1) se transferă prin legea bugetului de stat către unităţile administrativ-teritoriale, cu respectarea prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare. (3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), unităţile administrativ-teritoriale pot aloca fondurile necesare din bugetul propriu”, se precizează în proiectul de lege.

Românii nu ştiu să acord prim-ajutor

Această idee le-a autorităţilor după ce s-a aflat că 80 la sută din români nu ştiu să acorde prim-ajutor.

În condiţiile în care 50% din toate decesele rezultate în urma accidentelor rutiere au loc la câteva minute după accidenf, iar în România instituţiile de resort comunică în spaţiul public un timp de intervenţie al ambulanţei de 5-8 minute, în timp ce nu mai puţin de 90% dintre români nu ştiu să acorde primul ajutor cunoştinţele de efectuare a manevrelor de resuscitare se dovedesc o resursă crucială, dar neexploatată, pentru salvarea de vieţi omeneşti în România”, se mai menționează în propunerea legislativă.

author avatar
Andrei Ștefan
3.915 afisari

7 COMENTARII

  1. Nu stiu da asa de escitat ma simt cand vad maini de femei.. Daca poate sa scoata cineva poza multumesc. Acum am sa citesc si reviu.

  2. E nu stii mare lucru cand vezi un lesinat ii dai 2 perechi de palme si gata. Isi revine.
    Voi credeți ca intr-un autobuz intervine cineva in afara de mine? Sinteti dilii la cap .ii doare in cur.

  3. 200 de lei sunt un ajutor sa inveti cum salvezi pe cineva care se ineaca cu bere iar scoala dureaza la terasa câteva zile…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger