AcasăSOCIALVeşti bune pentru aceşti angajaţi. Statul îi obligă pe patroni să crească...

Veşti bune pentru aceşti angajaţi. Statul îi obligă pe patroni să crească salariul. Vezi dacă şi tu eşti pe listă!

Românii, lăsați fără drepturi în fața angajatorilor

Legea salarizării 2024 îi obligă pe patroni să mărească salariile pentru o categorie de angajaţi. Măsura trebuie implementată chiar de la 1 ianuarie 2024.

Angajatorii nu mai pot amâna momentul, tocmai din cauză că legea îi obligă.

Salarii mărite pentru angajaţii mai vechi de 2 ani

Angajații cu cel puțin 2 ani de vechime nu vor mai putea fi plătiți cu salariul minim! Patronii, obligaţi să la majoreze leafa.

Acest an a fost ultimul în care acest lucru a fost posibil, iar potrivit unei prevederi introduse în Codul Muncii încă din anul 2021, angajații vor primi o mărire de salariu!

Ce spune legea

„Începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă.

După expirarea perioadei respective, acesta va fi plătit cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Prevederile se aplică și pentru salariatul plătit cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care are deja încheiat un contract individual de muncă, perioada de maxim 24 de luni fiind calculată începând cu data de 1 ianuarie 2022”, scrie în OUG 142/2021, care a și modificat Codul Muncii.

author avatar
Andrei Ștefan