AcasăSOCIALVeşti bune de la Raluca Turcan pentru aceşti angajaţi: primesc bani în...

Veşti bune de la Raluca Turcan pentru aceşti angajaţi: primesc bani în plus! Vin stimulentele de risc!

raluca turcanVeşti bune de la Raluca Turcan pentru aceşti angajaţi: primesc bani în plus! Vin stimulentele de risc!

Ministerul Muncii, Raluca Turcan, a venit cu o veste bună pentru angajaţii din domeniul asistenţei sociale şi comunitare, implicaţi în îngrijirea persoanelor vulnerabile pe perioada pandemiei. Această categorie de angajaţi va primi stimulente de risc.

Reprezentanta Guvernului a spus că „susţine acordarea acestui stimulent pentru angajaţii care au fost izolaţi la locul de muncă în perioada stării de urgenţă, cu posibilitatea decontării acestei sume din fonduri europene”.

Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice şi acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenţei sociale şi comunitare pe perioada stării de urgenţă sunt principalele subiecte pe care le-am abordat în cursul întâlnirii de astăzi cu reprezentanţii CNSRL Frăţia„, a anunţat Turcan.

Asistenţii vor fi primii beneficiari ai modificărilor la lege

Grupul de lucru constituit în cadrul Ministerului Muncii a început deja să contureze primele propuneri de corectare a legii. În etapa următoare, proiectul va intra în dezbatere cu toate categoriile socio-profesionale vizate.

Varianta care va integra observaţiile partenerilor noştri de dialog va fi ulterior trimisă către Parlament şi supusă dezbaterilor.

Tocmai în ideea eliminării inechităţilor din sistemul public de salarizare, primii beneficiari ai modificărilor la lege vor fi categoriile profesionale cele mai dezavantajate din punctul de vedere al veniturilor şi riscului muncii prestate.

În ceea ce priveşte acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenţei sociale şi comunitare implicat în îngrijirea persoanelor vulnerabile pe perioada pandemiei, i-am asigurat pe reprezentanţii CNSRL că Ministerul susţine acordarea acestuia pentru angajaţii care au fost izolaţi la locul de muncă în perioada stării de urgenţă, cu posibilitatea decontării acestei sume din fonduri europene.

Nu în ultimul rând, le-am transmis reprezentanţilor sindicatelor convingerea mea că legislaţia în materie de pensii şi salarii, pe care încercăm să o reaşezăm acum pe principii de echitate, trebuie să creeze predictibilitate atât din punctul de vedere al beneficiarilor, cât şi al statului.

Am mai stabilit împreună să avem întâlniri periodice pentru a discuta subiectele de interes pentru diferitele categorii de angajaţi, precum şi măsurile şi proiectele iniţiate de Ministerul Muncii”, a scris Raluca Turcan luni pe Facebook.

author avatar
Andrei Ștefan
556 afisari

5 COMENTARII

  1. Alegeri 2020.
    1.500.000 votanți PNL = numărul bugetarilor din România.
    Fără comentarii..

  2. @ Ăștia sunt ăia care ziceau că le iau ălora cărora li s-a dat necuvenit și nu că dau în plus din ceea ce nu au, pentru îndreptarea inechităților și creștere inflației, ?

  3. & Liberalii ,în 1945 când au plecat de la guvernare ,au lăsat totul pe roșu, ? Reveniți cu Iohannis nu au cu ce să guverneze fiind blocate și ruginite mecanismele de guvernare pe care le-au lăsat pe roșu în 1945, ?

  4. Cand neavenitii si impostorii ajung sa negocieze un spor ese o hotie ori o noua prostie .
    Conditiile nocive ,periculoase in care sunt nevoiti sa lucreze unii si pentru care se platesc sporuri compensatorii trebuie DOVEDITE ,MASURATE ,MONITORIZATE IN TIMP ,LUATE MASURI TEHNICE DE DIMINUARE A CONCENTRATIILOR SAU A TIMPULUI DE EXPUNERE.
    CAND SE SOLICITA UN DREPT SE INTOCMESTE O DOCUMENTATIE PRIVIND NOXA ,CONCENTRATIA ,MODUL DE MASURARE _EVALUARE,TIMPUL DE EXPUNERE ,MASURILE DE PROTECTIE IMPUSE ,MASURAREA EFECTELOR NOXELOR ASUPRA ORGANISMELOR ,vezi de exemplu pentru radiatii ,obligatia purtarii contorului ,se inregistraza cate unitati ai incasat !,te averizeaza cand trebuie sa parasesti zona .Orce drepturi salariale acordate fara o baza reala controlabila ,masurabila este ilegala.
    Minerul ,operatorul chimist este expus cele 6-8 ore in aceleasi conditii de munca !,coparal cu un politist sau procuror care primeste sporul ca a vazut un mort ! in cateva minute !!!.
    Din 90 pana azi absurditatile ,ilegalitatile si lacomia au depasit orce limita .Majoritatea din economia reala nu au nici pe sfert drepturi salariale pentru conditiile de munca fata de politie ,jandarmerie ,procuratura .Cerintele salariale nesimtite ale administratiei in comparatie cu salariatii din privat sunt de neacceptat ,iar cei care le promoveaza sunt politicienii care ii folosesc pe cei din administratii ca si parghii or ca si cozi de topor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger