AcasăSOCIALVești bune! Cîțu deschide restaurantele, indiferent de rata de incidență

Vești bune! Cîțu deschide restaurantele, indiferent de rata de incidență

restaurant

Restaurantele care şi-au vaccinat toţi angajaţii ar putea rămâne deschise. Este anunțul făcut de premierul Florin Cîțu, luni seară, care a precizat că acest lucru va fi posibil indiferent de rata de incidenţă.

El a precizat că este o posibilitate aflată încă în discuție și că propunerea vine dinspre industria HoReCa.

„Am avut discuții cu restaurantele, pentru că au fost lovite cel mai mult în perioada asta de pandemie, din păcate. Pentru restaurante am propus și discutăm – nu este o decizie luată, dar discutăm – ca dacă își vaccinează tot personalul, și hotelierii și așa mai departe, să fie deschiși tot timpul, să nu mai fie legați de rata de incidență.

Deci, poate să fie deschis, poate cu 50 la sută din capacitate, dar să nu mai fie legați de rata de incidență – crește, scade rata de incidență, să-i închidem. Să nu mai fie (închis), dacă are tot personalul în acea unitate vaccinat”, a declarat Florin Cîţu la Digi 24.

Când se va renunța la mască

În opinia sa, şi companiile mari din România ar trebui să-şi vaccineze tot personalul, pentru a nu mai avea focare. Premierul a susţinut că după atingerea pragului de vaccinare de 70% se poate lua în calcul şi renunţarea la mască în spaţiul public.

Comitetul interministerial înființat la inițiativa șefului Executivului pregătește deja măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie, dacă vor fi 5 milioane de persoane imunizate.

author avatar
Andreea Vlad