AcasăSOCIALVestea şoc pentru pensionari: Guvernul Cîţu nu măreşte pensiile în 2021!

Vestea şoc pentru pensionari: Guvernul Cîţu nu măreşte pensiile în 2021!

orbanVestea şoc pentru pensionari: Guvernul Cîţu nu măreşte pensiile în 2021!

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. Asta înseamnă că, în 2021, pensionarii nu vor vedea niciun ban în plus.

La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea în proporţie de 100% a pierderii puterii de cumpărare, ca urmare a inflaţiei şi de asemenea creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie”, a declarat Orban.

Pensiile se recalculează în funcţie de contributivitate

Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022. De altfel, sistemul acesta de a creşte punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară.

Sigur am discutat şi despre procedura de recalculare a punctului de pensie astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari, o procedură care va începe şi se va derula într-un ritm cât de alert este posibil.

Procedura de recalculare urmăreşte un lucru foarte simplu şi anume dacă un pensionar are o contribuţie similară, să aibă aceeaşi pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat”, a mai afirmat Ludovic Oban.

Pensionarii vor avea aceleaşi încasări în 2021

Există o decizie luată privitoare la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022.

La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea în proporţie de 100% a pierderii puterii de cumpărare, ca urmare a inflaţiei şi de asemenea creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

author avatar
Andrei Ștefan
189 afisari

7 COMENTARII

  1. Labagii dupa ce incalca 2 legi cea de indexare din Ianuarie si cei 40% isi incalca si cuvantul. De ce nu da Sica din Ianuarie anu asta? Ha hah sa mai taie si la anu Sica pt labilu Boc la Untold si veceuri de lux de 100.000 de euro…

  2. Bine face acest guvern. Poate așa devine credibil PSD-ul, care s-a tot strofocat să le spună pensionarilor să meargă la vot, să nu voteze PNL-ul si USR-ul, ca nu vor mai pupa măriri de pensii, la fel si pentru bugetari , alocații pentru copii , sau creșterea salariul minim. Nu au vrut să-i creadă, că doar aceștia sunt puși de Dragnea , care nu merita altceva decât ocnă grea, că de, Dragnea este pericolul național nr. 1. Acum au parte de ceea ce au votat sau mai rău, ce nu au votat, stând comozi acasă, lăsând pe alții să hotărască in locul lor. Poate se vor învăța minte pentru data viitoare, dacă o mai apucă. Dur dar pragmatic, ca la americani.

    • Iar voi asistati ca va da batranii majoritate si data viitoare cand mai castigati. Batranu iti da dar nuti baga in dasaga… sa inteleaga si fiesa lu Petrov

  3. sa ti creasca tie ba orbane subsemnatule sau sa dai cu subsemnatul , sa ti creasca tie zilele in functia politica cum cresti tu pensiile batranilor crminalule!!!!

  4. Contribuție, bă, papagalilor semi-analfabeți, nu contributivitate. Cât despre șoc, numai dacă ești atât de imbecil încât să crezi în orice ” promisiune ” (a se citi minciună), încât să speri la ăștia, numai atunci rămâi ” șocat ”, și sedus și abandonat, ca un fraier – care n-a învățat nimic în 30 de ani – ce ești. În loc să vă puneți cu bazooka pe ei, voi încă îi mai votați pe criminalii ăștia. La mai mare! Ceaușescu e răzbunat.

  5. Cred ca guvernul a luat o masura inteleapta de a nu mari pensiile,vinovatii sunteti voi pensionarilor,ca vati dat girul si ati votat cu zambetul pe buze acesti impostori care acum si ei cu zambetul pe buze isi bat joc de toti pensionarii,mai putin pe cei cu pensii doldora.Stiati dela inceput sau ati vrut sa gustati din dulceata minciunilor,acum nu va ramane decat sa gustati si din amaraciunea aratata de guvernanti fata de pensionari.Oare cati din pensionarii de azi vor mai apuca pensia marita in 2022.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger