AcasăSOCIALVestea momentului pentru românii care nu s-au vaccinat. Rafila: „Este singura soluție”

Vestea momentului pentru românii care nu s-au vaccinat. Rafila: „Este singura soluție”

Alexandru RafilaVestea momentului pentru românii care nu s-au vaccinat. Rafila: „Este singura soluție”

Alexandru Rafila a vorbit despre campania de vaccinare şi despre posibilele restricții care ar putea fi impuse şi în România pentru cei nevaccinați. Reprezentantul României la OMS spune că singura soluţie pentru a nu avea probleme în toamnă cu un nou val de infectări este vaccinarea.

Specialistul consideră că trebuie foarte strict monitorizată circulația tulpinilor în România și eventualele focare trebuie rapid puse sub control. În perioada următoare, probabil, această creștere moderată, inițială va fi mai puțin comunitară și mai mult concentrată în focare pe de o parte, este de părere Rafila. Campania de vaccinare este cea care oferă siguranță, a precizat el la Antena 3.

Prin vaccinare evităm cazurile grave

„Din păcate, noi avem o acoperire vaccinare redusă și chiar dacă am corobora acoperirea vaccinală cu persoane care s-au imunizat prin trecerea prin boală cu siguranță că nu depășim 50% față de alte țări care au răspuns imun generat de boală și de vaccinare mult mai mare.

Din cauza asta eu am anumite rezerve și cred că cel mai important lucru ar fi să încercăm să ne convingem concetățenii că mai avem câteva săptămâni la dispoziție încât acoperirea vaccinală să se apropie de cea din țările din Uniunea Europeană.

Noi suntem pe ultimul loc și, din nefericire, succesul campaniei de vaccinare a fost extrem de limitat şi în momentul de față putem chiar să discutăm de un eșec pentru că în fiecare zi se vaccinează undeva între 5 și 10 mii de persoane. Este foarte puțin”, a spus Alexandru Rafila, conform Antena 3.

„Trebuie să evităm să discriminăm oamenii pe baza vaccinării”

Rafila nu s-a oprit aici. A vorbit despre restricţii pentru cei care refuză vaccinarea. „Trebuie să evităm să discriminăm oamenii pe baza vaccinării pentru că vaccinarea trebuie să fie voluntară, oamenii trebuie să înțeleagă utilitatea vaccinării.

Mie mi se pare că a împărți lumea în vaccinaţi şi nevaccinați nu este un lucru bun pentru că generează frustrări, inechități și discriminarea să știți că nu este încurajată. Organizația Mondială a Sănătății tot timpul a menționat acest lucru pentru că nu trebuie să faci discriminare între cei vaccinaţi şi nevaccinați, trebuie însă să faci o campanie de informare țintită pentru fiecare categorie socială.

Lucrul ăsta nu pre s-a întâmplat. Adică nu poţi să compensezi incapacitatea guvernului de a face campanie de informare de bună calitate și de a convinge lumea să se vaccineze cu măsuri punitive”, a mai spus Alexandru Rafila, conform sursei citate.

author avatar
Andreea Vlad
516 afisari

8 COMENTARII

    • Si tu ce esti, mai pitecantropus animalus? Uite ca, spre nervozitatea ta de babuin curentat, o gramada de lume s-a vaccinat si n-a murit nimeni de asta, poate doar mandria ta umflata cu heliu de ras isteric pe la colturi… La alde tine vaccinul trebuie administrat direct in creier, ca oricum mintea ta e divortata devinitiv de corp…

  1. @ Înțelegeți și de ce l-a conceput tac-su p’ăsta, ? Că știe să vaccineaze și ca prostu că nici securiștii nu au fost considerați de deștepți, și are o singură soluție, deci că știe și să rezolve „ecuații de gradul 1” cu necunoscuta „x” ,?

  2. Toti cei ce incearca sa ne forteze ( INDIRECT prin restrictii ) sa acceptam vaccinul TREBUIE SA MOARA!

  3. Rafila si Cercel slugile OMS in Romania. Mai sunt si alții pe la Bals. Platitii României să mănânce că cat in fața românilor. Rujatul așijderea.
    Să aveți „Colectivul” vostru pentru crimele ce le faceți în numele OMS, UE, USR – minus si în numele satanistilor lumii si ai degeneratilor si depravatilor gay si alții. Nu vă e frică naziștilor? Nu aveți familii? Se va alege praful de voi javrelor. Praful ăla unde se ascunde covrigul lui Cercel, hoțul nepedepsit de nimeni. Habarnistii lumii.

  4. & Oare Rafila încercă să spună și că ăia care au votat de mai multe ori trebuiesc vaccinați de mai multe ori, conform remarcii ,ocazionată de alegeri încă din perioada coministă, ,,Ai votat te-ai vaccinat !” , ? Remarcați și câte vaccinuri au fost achiziținate și nefolosite, ?

  5. & Oare vaccinurile nefolosite ar putea exprima neparticiparea la vot sau votul multiplu, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger