AcasăSOCIALVestea momentului! Alocațiile copiilor ar urma să crească. Află de când anume...

Vestea momentului! Alocațiile copiilor ar urma să crească. Află de când anume și cu cât

alocatiiSchimbări la legea alocațiilor pentru copii. Părinții vor primi mai mulți bani

O undă de speranță pentru părinți și o veste cât se poate de bună pentru copii. Alocațiile pentru cei mici ar urma să fie mărite. S-a aflat totul la doar câteva săptămâni după ce a început noul an școlar, iar părinții au scos sume destul de consistente din buzunar pentru a le cumpăra copiilor lor rechizite și toate cele necesare pentru a merge la cursuri.

În tot acest context, părinții – îndeosebi cei din familii cu resurse materiale reduse – primesc o veste mult-așteptată. Și nu doar ei, ci și copiii care beneficiază de alocație de la stat.

Când s-ar putea mări alocațiile pentru copii

Guvernul vrea să majoreze alocațiile, de la 1 ianuarie, anunță Antena 3, marți, 27 septembrie, în baza unor surse.

Executivul condus de către Nicolae Ciucă ar urma să decidă, așadar, creșterea alocațiilor pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani, de la 243 de lei pe lună la 300 de lei, potrivit unor surse guvernamentale citate de postul TV menționat. O hotărâre în această privință ar urma să fie luată în zilele ce vin. De o astfel de măsură ar putea să beneficieze 3,2 milioane de copii.

În cazul copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 2 ani, care au la această dată o alocație de 600 de lei pe lună, ar putea fi o majorare de 50 de lei. E de subliniat faptul că nu a fost luată o decizie în această privință.

Rămâne de văzut ce se va anunța oficial de la Palatul Victoria, în această chestiune de real interes pentru părinții din România.

Ajutor financiar pentru mamele și nou-născuții din familii vulnerabile

În urmă cu doar câteva zile, ministrul familiei din Guvernul Ciucă, Gabriela Firea, anunța că mamele care se află în situații de risc vor primi un ajutor financiar, fiind vorba de un proiect de lege votat în Senat, prin care se acordă tichete sociale acestor mame.

„Astfel, mamele și nou-născuții din familii vulnerabile vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală. Potrivit Hotărârii de Guvern, de aceste tichete vor beneficia toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni. (…) Potrivit Ordonanței de Urgență adoptată de Executiv, cu aceste tichete mamele pot să cumpere tot ce au nevoie pentru cei mici, de la scutece, articole sanitare și medicale pentru îngrijirea acestora până la articole de vestimentație inclusiv trusou”, a anunțat Firea, pe Facebook, în 23 septembrie.

Ministrul Familiei a explicat și ce trebuie să facă mamele pentru a solicita aceste tichete sociale. „Toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni, care au o situație materială deficitară să se adreseze primăriilor unde au domiciliul pentru a solicita pe baza documentelor depuse, tichetele sociale pe suport electronic în valoare de 2.000 de lei”, a precizat Gabriela Firea

author avatar
Andrei Coman
376 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger