AcasăSOCIALVestea menită să ajungă la urechile turiștilor! Se suspendă plata parcării în...

Vestea menită să ajungă la urechile turiștilor! Se suspendă plata parcării în Mamaia și Constanța. Află între ce ore și până la ce dată!

rcaSchimbări la tarifele RCA. Șoferii plătesc mai mult în funcție de orașul în care locuiesc

La aproape două săptămâni după ce turiștii cu planuri de vacanță în stațiunile din sudul litoralului primeau o veste grozavă, și anume că scapă de grija taxei de parcare în stațiunile administrate de Primăria Mangalia – VEZI AICI, vin informații noi, de această dată de la Constanța. 

De la Primăria Constanța, mai precis. După ce în ultimele zile s-a tot adus în discuție propunerea de eliminare a plății parcării pe timp de noapte în Constanța și Mamaia, s-a luat, într-un final, și o decizie!

Plata parcării în Constanța și Mamaia între orele 19:00-09:00 se suspendă până la 31 decembrie inclusiv” – s-a anunțat pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța, în după-amiaza zilei de marți, 26 iulie.

Până la finalul acestui an

Consilierii locali au dat undă verde, marți, unui proiect de hotărâre în această privință.

„Proiectul de hotărâre pentru suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța aprobat prin HCL nr.123/2021 a fost aprobat astăzi de consilierii locali.

Obligativitatea plății tarifului de parcare din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 19:00-09:00, va fi eliminată până la 31 decembrie 2022, inclusiv”, conform aceleiași surse.

Primărie: Hotelierii pot pune la dispoziția turiștilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră

Totodată, reprezentații primăriei din orașul de la malul mării, condusă de Vergil Chițac, au anunțat detalii menite să ajungă în atenția hotelierilor din Mamaia.

„Demersul vine în completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Regulamentul parcărilor prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 lei/lună și de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei/lună.

Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din stațiunea Mamaia va fi îmbunătățită de comun acord, între Confort Urban și agenții economici prin simplificarea modalității de contractare și introducerea unor abonamente la purtător. Aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziția turiștilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanța pentru plata parcării.

La acest moment în stațiunea Mamaia, din cele 6900 de locuri de parcare sunt contractate doar 100 sunt cu abonament unic iar aproximativ 1200 cu abonament suplimentar. În acest fel, ne dorim să creștem numărul locurilor contractate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate 1300 de locuri de parcare din cele 6900 disponibile”, potrivit anunțului oficial.

author avatar
Andrei Coman