AcasăSOCIALVestea de la BNR despre preţurile alimentelor. De ce s-au dublat în...

Vestea de la BNR despre preţurile alimentelor. De ce s-au dublat în comparaţie cu februarie 2022

Cand iau pensia ori salariul, romanii iau cu asalt raioanele de alimente ale hipermarketurilor

Rata anuală a inflaţiei a crescut la 15,5% în februarie, anunţă luni INS, după ce scăzuse în luna ianuarie. Faţă de ianuarie 2023, în februrie preţurile de consum s-au majorat cu 0,98%. Cea mai mare creştere a fost înregistrată la alimente, de 1,8%.

Cifrele sunt aproape duble față de februarie 2022, atunci când rata inflației din România a ajuns la 8,5%. Timp de un an, am văzut preţuri record la produsele de bază.

Cu cât s-a scumpit viaţa românilor

Este interesant de observat că margarina este un produs pe care cererea mai mare a determinat o creştere a preţului, în condiţiile în care aceasta este un produs mai puţin calitativ decât untul.

Mărfurile alimentare s-au scumpit în acest an cu 22,35%, faţă de februarie 2022, şi cu 1,85%, faţă de ianuarie 2023. La această categorie, cel mai mult s-au scumpit zahărul, cu 63,56%, în februarie 2023, faţă de februarie 2022, şi cu 1,23%, faţă de ianuarie 2023, dar şi margarina, cu 34,89%, în februarie 2023, faţă de februarie 2022, şi cu 0,48% faţă de ianuarie 2023.

Mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 12,73% în februarie 2023 faţă de februarie 2022, şi cu 0,45% faţă de ianuarie 2023.

author avatar
Andrei Ștefan
412 afisari

9 COMENTARII

  1. Draaagi romani,nu va luati dupa preturile din piete si magazine,Mooooluri.Luati-va dupa mine si dom’ Manole. Io v-am spus mai alaltaieri pana sa plec in turneul,excursia de lucru in Japonia si Singapore,unde Ceausescu nu a mai apucat sa calceee,ca sa inchei partenereate strategice si am pus bazele unei noi colaborari fructuoase,ca am depasit cu succes Pandemia. Arsii, mortii cu mortii,dar romaaniiiii nu au saraciit.Dovada ca inflatia o scade dom’ Manole,din pix da din pix,nu dupa ureche.Deci v-a crescut puterea de cumparare. Sutele de mii de Euro prapaditi pe aveonul de lux nu afecteaza inflatia,nu se pun la socoteala. E secret de stat de drept.Nu trebueee sa stiti voi toate alea,pe ce apa sambetei se duc meleoane si meleoane. Are Tara bani chiar si pt. pensiile de luz,ati aflat ce a spus Caciu,ministrul meu de finante. Asa ca ciocul mic,acum noi suntem la putere,vorba cucoanei alea din Parlament.

  2. De cand e lumea si pamantul inca dinainte de isarescu si consilierul matusalemic toate cresc de la pretul energiei,carburantilor si lipsa productiei adica aduci de la altii cu adaos ,in rest sa bea ei matraguna ca sa rezolve situatia Romaniei!!

  3. S-au dublat pentru ca sunt SPECULATIVE, incepand cu cele din energie si gaze. Restul sunt povesti pentru naivi. Unde este faimoasa economie de piata ?! Este foarte buna cand este functionala. De ani de zile a devenit o himera.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger