AcasăSOCIALVestea care bucură pensionarii: le-au CRESCUT veniturile!

Vestea care bucură pensionarii: le-au CRESCUT veniturile!

pensionar-deficit-pensiiVestea care bucură pensionarii: le-au CRESCUT veniturile!

Deşi pensionarii s-au plâns că acest guvern de dreapta le-a îngheţat pensiile şi a amânat creşterea veniturilor pentru această categorie socială, informaţiile de statistică spun altceva: Pensia medie lunară a crescut cu 16%, în primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada ianuarie-martie 2020.

Dacă pensia a mai crescut puţin, a scăzut numărul pensionarilor, cu 34.000 de persoane, iar cel al categoriei aparținând asigurărilor sociale de stat a scăzut cu 5.000 de persoane.

Pensia medie lunară ṣi pensia medie de asigurări sociale, în creştere

Conform aceluiaşi Institut Național de Statistică, pensia medie lunară ṣi pensia medie de asigurări sociale de stat a crescut faṭă de trimestrul precedent, cu 0,9% ṣi respectiv cu 0,4%, comparativ cu trimestrul IV al anului 2020.

Raportul pe total dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 9 la 10; acest raport prezintă variaţii semnificative în profil teritorial, de la numai 4 pensionari la 10 salariaţi în judeṭul Ilfov, la 16 pensionari la 10 salariaṭi în judeţul Teleorman, 15 la 10 în judeṭul Giurgiu ṣi 14 la 10 în judeṭele Botoṣani ṣi Vaslui”, arată INS.

Și pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanţe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă fiind de 849 de lei (1269 lei în judeţul Botoṣani, 1276 lei în judeṭul Giurgiu, 1296 lei în judeṭul Vrancea faţă de 2118 lei în judeṭul Hunedoara, 2017 lei în Municipiul Bucureşti ṣi 1886 lei în judeṭul Braṣov).

author avatar
Andrei Ștefan