AcasăSOCIALVestea așteptată de elevi! Vor putea merge la festivitățile de absolvire? Dar...

Vestea așteptată de elevi! Vor putea merge la festivitățile de absolvire? Dar la banchet? Prefectul Capitalei, anunț

Vestea așteptată de elevi! Vor putea merge la festivitățile de absolvire? Dar la banchet? Prefectul Capitalei, anunț (foto: facebook/Alin Stoica)

Cum se apropie tot mai mult finalul acestui an școlar – desfășurat în condiții aparte, dată fiind pandemia COVID-19 – gândurile multor elevi se îndreaptă deja către festivitățile tradiționale – cu primiri de diplome, stat la povești și chiar mersul la distracție, la nelipsitul – până anii trecuți -banchet de absolvire.

În așteptarea unor decizii exacte, din care să reiasă clar dacă și cum se pot organiza astfel de evenimente, prefectul Capitalei a făcut, marți, câteva precizări importante. Totul, în ajunul ședinței Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

În primă fază, Alin Stoica a vorbit despre festivitățile de absolvire. ”La festivitățile de absolvire probabil că da, vor putea să participe, însă vom avea o claritate mai mare mâine (miercuri-n.n), după ce Comitetul Național pentru Situații de urgență va decide și care vor fi condițiile în care se vor desfășura diferite activități după 1 iunie. (…) Cu siguranță vor exista aceste festivități, e un moment important pe care trebuie să-l marcheze.

Condițiile efective le vom afla după ședința de mâine (…). O să fie o festivitate de absolvire organizată în așa fel încât să participe toți elevii, dar organizată în așa fel încât să nu se depășească un anumit număr”, a declarat prefectul Capitalei, într-o intervenție la Antena3.

Liber la banchet sau nu?

Cu siguranță un alt anunț mult-așteptat de către elevii care se pregătesc de finalul școlii, în special de cei care termină clasa a 8-a și, respectiv, liceul, ține de banchetul de la absolvire. Nu de alta, dar ar vrea să știe din timp ce planuri își pot face, mai ales când vine vorba de alegerea ținutei pentru petrecerea de la finalul școlii generale, respectiv, a liceului.

Și în privința banchetelor urmează să se ia o hotărâre oficială. ”Din informațiile pe care le-am avut de la ultimul Comitet pentru Situații de Urgență, vor fi permise mici petreceri, cu un număr limitat de oameni, și în spații închise și în spații deschise, după 1 iunie. Vom vedea dacă se va menține această propunere și după (ziua-n.n) miercuri și dacă va fi inclusă într-o hotărâre de Guvern care să și permită organizarea acestor petreceri”, din câte a precizat Alin Stoica.

Încă nu s-au stabilit, așadar, detaliile precise cu privire la numărul de participanți. Dar și cu privire la posibilitatea organizării unor banchete la care să fie prezenți elevii mai multor clase. ”Numărul prevăzut este posibil să acopere o clasă. Cu siguranță că fiecare clasă da, însă petreceri mari, la care să participe tot anul, nu știu dacă vor putea fi permise”, a mai declarat prefectul Capitalei.