AcasăSOCIALVeste proastă pentru pensionarii cu venituri mai mici de 3000 de lei....

Veste proastă pentru pensionarii cu venituri mai mici de 3000 de lei. S-a anulat majorarea!

pensionariCreşte vârsta de pensionare la români. Anunţul făcut de şeful Casei de Pensii

Pensiile sub 3.000 de lei ar putea fi scutite de impozit, iar acest lucru se va întâmpla de anul viitor, spuneau surse politice în urmă cu câteva zile.

Se pare însă că că guvernanții s-au răzgândit și românii nu vor mai primi bani în plus la pensie! Doar cei cu pensii sub 2.000 de lei se vor bucura de această măsură, deocamdată!

Dispute în Coaliție privind pensiile

Guvernul nu ar mai majora pensiile sub 3.000 de lei, pentru că nu ar exista un consens în coaliția de guvernare în acest sens.

Pachetul social anunțat în principal de PSD se pare că nu va mai cuprinde și această măsură, care oricum fusese anunțată de la 1 septembrie, care, de altfel, a trecut, fără a exista un anunț oficial.

De altfel, acesta era un scandal mocnit în coaliția de guvernare, liberalii plângându-se de ”populismele” lansate de social-democrați în spațiul public. Declarațiile ministrului Marius Budăi nu au fost tocmai apreciate de premierul Nicolae Ciucă.

Se pare că ministrul social-democrat a ieșit în spațiul public cu declarații despre majorarea salariului minim la 3.000 de lei, dar și despre majorarea pensiilor, fără a discuta măsurile în prealabil în coaliția de guvernare.

Liberalii s-ar fi plâns premierului și liderului PNL că strategia de comunicare a PSD lovește tocmai în ei. Primii nemulțumiți ar fi fost Alina Gorghiu, Gigel Știrbu, Raluca Turcan și Dan Vîlceanu.

author avatar
Andreea Vlad
710 afisari

2 COMENTARII

  1. Am mai comentat,informat ,nimeni nu se autosesizeaza;legea 250/2007 care prevede un punctaj de 0,57255 pentru fiecare an util realizat in cadrul CAP urilor sau zone necooperativizate,afost distorsionat prin Ord 680/2007 astfel principalii beneficiari au fost exclusi de la aceasta majorare.Majorarile de punctaj era opractica curenta abia dupa aceasta data cresterea pensiilor s-a realizat prin cresterea valorii punctului de pensie.In principal din cauza analfabetismului functional in legatura cu art 2 dinlege care specifica ca beneficiari ”si”pe cei neinclusi la ord.67/2003.Astfel s-a facut softul mincinos conjunctia ”si” s-a transformat in numai.Taranima care a trudit pe ogoarele patriei sut furati incontinuare fara rusine ,cu complicitatea unor institutii ale statului ”de drept”,amintesc doar Casa Nationala de Pensii.Toate acestea poarta semnatura ”cu ochii incchisi”a liberalului Paul Pacuraru,ministrul muncii si a ”egalitatii de sanse”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger