AcasăSOCIALVeste pentru șoferi! S-a deschis o nouă parcare în București. Câte locuri...

Veste pentru șoferi! S-a deschis o nouă parcare în București. Câte locuri are și până când va fi accesul gratuit – FOTO

Veste pentru șoferi! S-a deschis o nouă parcare în București. Câte locuri are și până când va fi accesul gratuit - FOTO (sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

Într-un oraș în care nu sunt deloc puțini șoferii care au reale bătăi de cap cu găsirea unui loc de parcare, mai ales la orele de vârf, vin vești menite să îi ajute pe conducătorii auto care caută un loc unde să își lase mașina, cât timp au diverse lucruri de rezolvat în București.

E vorba despre parcarea de la Cora Pantelimon, despre care primarul Capitalei, Nicușor Dan, a dat de veste că s-a deschis miercuri dimineață.

Nicușor Dan: Parcarea are 500 de locuri și funcționează non-stop

„Șoferii care intră în București prin partea de est a orașului pot parca aici autoturismele personale și își pot continua călătoria cu mijloacele de transport în comun. Intrarea și ieșirea se fac prin Șoseaua Pantelimon”, a menționat edilul Nicușor Dan, într-o scurtă postare pe pagina de Facebook.

(sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

Și nu sunt singurele detalii pe care a ales să le facă publice primarul general, cu privire la acest proiect. Până când Consiliul General va stabili tarifele pentru această parcare, accesul mașinilor va fi gratuit – s-a mai aflat de la edilul Bucureștilor. „Parcarea are 500 de locuri și funcționează non-stop, accesul fiind gratuit până când Consiliul General va stabili tarifele și administratorul parcării.

Parcarea face parte din Nodul Intermodal Park&Ride Cora Pantelimon, iar terminalul permite accesul rapid la liniile urbane și metropolitane de transport în comun”, a mai anunțat Nicușor Dan.

(sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

Cu ochii pe parcagiii ilegali

Anunțul cu privire la deschiderea parcării din Pantelimon vine la aproximativ o săptămână după ce se aflase, tot de la primarul Capitalei, câte amenzi au dat în ultimele luni polițiștii locali din București celor care se dau parcagii fără drept.

„Parcagiii ilegali sunt vizați constant de acțiunile Poliției Locale a Municipiului București. Din ianuarie și până acum, circa 1.400 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate acestor persoane care oferă contra cost locuri de parcare, fără a avea dreptul legal să o facă.

Zonele în care s-au derulat și se derulează cele mai multe acțiuni ale polițiștilor locali sunt Centrul Istoric, Bulevardul Decebal, Piața Unirii, Splaiul Independenței și străzile din apropierea spitalelor Polizu, Municipal și Floreasca”, scria Nicușor Dan, pe aceeași rețea de socializare, în 17 mai.

Pe de altă parte, primarul Capitalei i-a rugat pe șoferi „să nu mai dea bani parcagiilor ilegali și să nu mai încurajeze astfel această cerșetorie deghizată”.

384 afisari

1 COMENTARIU

  1. Câți își vor lăsa mașina în parcare pentru a continua drumul cu un mijloc de transport în comun? Cei care conduc mașina ar fi în stare să o folosească și prin magazine sau birouri…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger