AcasăSOCIALVeste foarte bună pentru şoferi: scapă de o taxă de drum ce...

Veste foarte bună pentru şoferi: scapă de o taxă de drum ce le provoca dureri de cap mai ales vara

pod fetestiVeste foarte bună pentru şoferi: scapă de o taxă de drum ce le provoca dureri de cap mai ales vara

Mai vin şi veşti bune pentru şoferi: în plin scandal de scumpire a poliţelor RCA, conducătorii auto ar putea scăpa de o taxă de drum ce le provoca dureri de cap mai ales vara.

Sorin Grindeanu a anunţat că săptămâna viitoare va ajunge pe ordinea de zi a Parlamentului un proiect care prevede eliminarea taxei de pod de la Cernavodă-Feteşti.

Trebuie să ne gândim. Dacă am elimina această taxă de pod, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR”, a afirmat ministrul, precizând că suma va trebui alocată de la bugetul de stat.

Proiectul a fost inițiat de mai mulți deputați PNL și zace în Parlament din 2018.

Eliminarea taxei pune presiune pe buget

Proiectul de lege zace în Parlament încă din 2018, fiind inițiat de mai mulți parlamentari PNL, și prevede eliminarea taxei plătite de șoferi pentru podurile Giurgeni-Vadu Oii și Fetești-Cernavodă. Inițiativa a fost adoptată de Senat în februarie 2019, apoi a fost trimisă Camerei Deputaților, unde a fost pusă de mai multe ori pe ordinea de zi.

Dacă am elimina această taxă de pod, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR. Nu vreau să facem pe repede înainte, dar vom face o analiză. Dacă e bine, da.

Dacă eliminăm, bugetul de stat trebuie să vină către CNAIR să acopere acest minus de 30 de milioane. Nu vreau să văduvim bugetul CNAIR”, a declarat sâmbătă, la Brăila, Sorin Grindeanu.

Taxa de pod „dublează” rovinieta

Contestatarii taxei de pod de la Feteşti îşi argumentează poziţia prin faptul că acest tarif nu se susține din moment ce este plătită rovinieta.

Această iniţiativă are rolul de a remedia o dublă impunere pentru cei care circulă pe drumurile publice naţionale, prin eliminarea taxelor de pod de la Giurgeni-Vadu Oii, respectiv Feteşti-Cernavodă.

Considerăm că această taxă reprezintă o discriminare, în special pentru riveranii care tranzitează aceste poduri în/dinspre localităţile lor de reşedinţă, fie că aceştia sunt persoane fizice sau juridice, fie că sunt turişti, în condiţiile în care toţi aceştia plătesc o rovinietă pentru a putea circula în afara localităţilor lor”, a spus Bogdan Huțucă, unul dintre inițiatorii proiectului.

author avatar
Andrei Ștefan
575 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger