AcasăSOCIALVeste bună pentru pensionari. Livrarea pensiilor începe cu o zi mai devreme...

Veste bună pentru pensionari. Livrarea pensiilor începe cu o zi mai devreme decât termenul comunicat inițial. Anunțul Poștei Române

(sursa foto. Facebook/Compania Naţională Poşta Română)

Vestea oficială venită miercuri, 4 ianuarie, se adresează cu precădere bătrânilor care așteaptă poștașul să vină să le aducă pensia. Poșta Română informează că începe livrarea pensiilor cu o zi mai devreme față de termenul anunțat inițial.

Compania Națională Poșta Română (CNPR) anunță că joi, 5 ianuarie, începe distribuirea tuturor drepturilor sociale, cu o zi mai devreme față de termenul anunțat inițial.

„În luna ianuarie a fiecărui an, ca urmare a începutului de an bugetar, Poșta Română primește cu o întârziere de câteva zile sumele de bani necesare achitării pensiilor din sistemul public (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR). Astfel, în luna ianuarie, față de lunile obișnuite, poștașii încep achitarea la domiciliu cu un decalaj de câteva zile”, se explică în comunicatul CNPR.

Mobilizare pentru distribuirea pensiilor

Șeful companiei dă asigurări că joi dimineață, la prima oră, poștașii vor ieși pe teren, pentru a începe distribuirea pensiilor. „Mă bucur să pot anunța că Poșta Română s-a mobilizat exemplar și a pus toate resursele necesare pentru ca mâine dimineață, la prima oră, poștașii noștri să fie pe teren și să distribuie pensiile cât mai repede.

Asta fiindcă ne dorim ca pensionarii să nu resimtă această situație specială a unor întârzieri, cauzată de procedurile specifice începutului de an bugetar”, declară Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Bătrânii așteaptă pensiile mărite

În urmă cu aproximativ două săptămâni, ministrul social-democrat al Muncii, Marius Budăi, dădea de veste că începuse deja tipărirea taloanelor de pensie pentru luna ianuarie a anului 2023. Se tipăresc deja taloanele de pensie aferente lunii ianuarie 2023, care prevăd pensiile mărite, dar și ajutorul de tip on-off, a cărui primă tranșă se acordă în prima lună a anului!

Vă reamintesc faptul că valoarea punctului de pensie va fi de 1.785 de lei începând cu 1 ianuarie 2023, iar ajutorul, plătibil în două tranșe, este de 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, de 800 de lei pentru cele cuprinse între 1.501 lei și 2.000 de lei și de 600 de lei pentru cele între 2.001 lei și 3.000 lei”, transmitea Budăi, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook în 19 decembrie.