AcasăSOCIALVeste bună: noi RELAXĂRI de la 1 august! Totuşi, cea mai populară...

Veste bună: noi RELAXĂRI de la 1 august! Totuşi, cea mai populară măsură anti-pandemie rămâne în vigoare!

florin cituVeste bună: noi RELAXĂRI de la 1 august! Totuşi, cea mai populară măsură anti-pandemie rămâne în vigoare!

Premierul Florin Cîțu a ieşit, marţi, cu o veste bună pentru români: data de 1 august vine cu noi relaxări. Premierul a luat aceste decizii în urma unei discuţii cu Raed Arafat.

Prim-ministrul a anunţat că de la 1 august vor fi noi relaxări legate de pandemie, care vizează în special evenimentele care au loc în aer liber.

Masca de protecţie rămâne pe faţă

Chiar dacă ne relaxăm şi mai tare, un lucru este clar: masca de protecţie rămâne pe faţă, nu se renunţă la această măsură anti-pandemie.

Relaxări, nu restricții. Nu scăpăm de mască în interior deocamdată. Ora de închidere a cluburilor și barurilor nu se schimbă, tot la 2 noaptea rămâne.

Nu sunt foarte multe relaxări. Așa cum arată acum situația, mergem cam cu ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente.

Suntem într-o situație foarte bună, monitorizăm. Avem și condiții la intrarea în țară pe care nu le modificăm, deși există cereri. Suntem precauți în continuare”, a mai spus premierul într-o conferință de presă de la Palatul Victoria.

Lista relaxărilor de la 1 august

  • Activități culturale și concerte ar putea fi organizate cu până la 5.000 de persoane, în spaţii deschise
  • Workshop-urile ar putea fi organizate cu 150 de persoane în spațiile închise, cu obligativitatea purtării măștii de protecție
  • Locuri de joacă, deschise complet, iar însoţitorii trebuie să facă dovada vaccinarii, având cel puţin 10 zile de la rapel
  • Discotecile și cluburile, redeschise la capacitate maximă pentru persoanele vaccinate
  • Nunţile ar putea fi organizate cu peste 300 de persoane, dacă cei care participă sunt vaccinaţi, fac dovada unui test rapid negativ sau au trecut prin boală.

A 3-a doză de vaccin şi în România

Cât privește o a treia doză necesară împotriva coronavirusului, prim-ministrul susține că așteaptă o decizie în acest sens: „Nu este o decizie, dar specialiștii se îndreaptă spre aceasta.

Specialiștii ne vor spune când trebuie administrată a treia doză, nu sut eu în măsură să spun. Așa arată direcția în care merg discuțiile, că e nevoie și de o a treia doză”.

Întrebat despre obigativitatea vaccinării în România, Florin Cîțu a răspuns negativ. Referitor la pregătirile pentru valul 4 al pandemiei, premierul a spus: „Avem o singură pregătire: vaccinarea”.

author avatar
Andrei Ștefan
411 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger