AcasăSOCIALVasile Dîncu pregăteşte stagiul militar în România. Iată bărbaţii care vor fi...

Vasile Dîncu pregăteşte stagiul militar în România. Iată bărbaţii care vor fi chemaţi sub arme!

dancuVasile Dîncu a anunţat cum va reacţiona România dacă Rusia va ataca Ucraina

Ministrul apărării, Vasile Dîncu, a declarat că proiectul de lege ar putea fi lansat în aproximativ o lună. Totuşi, acesta nu prevede reintroducerea obligativității stagiului militar, ci doar voluntariatul.

În plus, cine va alege o carieră militară va avea un salariu.

Dîncu nu vrea Armata obligatorie

Ministrul Apărării a precizat că, în urma unui sondaj, aproape 60% dintre intervievaţi, persoane cu vârste între 18 şi 35 de ani, au răspuns că îşi doresc să facă armata, însă pe termen scurt, perioadă în care „să înveţe lucruri fundamentale legate de educaţie militară”, precum să tragă cu arma sau să participe la o operaţiune militară.

Eu nu cred că armata ar trebui să fie obligatorie. Nici economic nu este bine, nici practic nu este bine să o faci obligatorie. Avem un proiect de lege pe care o să îl lansez, cred că peste vreo lună, pentru cei care vor să facă stagiul militar în mod voluntar.

Sunt mulţi tineri care vor să aibă o pregătire militară, se accentuează acum cu ceea ce se întâmplă în Ucraina. Se accentuează această dorinţă a tinerilor de a avea un minim de pregătire militară”, a declarat Vasile Dîncu.

Rezerviştii câştigă 1500 lei

Dîncu nu a spus care va fi nivelul soldei pentru cei care vor face armata în mod voluntar, dar se poate lua ca reper cuantumul indemnizaţiei rezerviştilor voluntari, care este de 3.000 de lei pentru perioada în care se face instrucţie şi în jur de 1.500 de lei când aceşti rezervişti stau acasă.

Ministrul a mai punctat că „este nevoie de armate cu oameni care au o meserie foarte bună, experţi în telecomunicaţii, cei care ştiu să tragă cu puşca, oameni de toate felurile”. „Armata nu mai este doar armata pe care o ştim din filmele cu război”, a conchis Dîncu.

author avatar
Andrei Ștefan
1.926 afisari

11 COMENTARII

      • pai da, sa aparam hotii si banditii comunisti ca tine. cum puna pe arma pe tine te apar primul gherghisane, 3.14zdorule comunistoid. de toti banii din pensia ta speciala!

  1. Nu simt nevoia deloc sa-i iau apararea lui Dancu , dimpotriva , este un smecher imbogatit de servicii , pentru sifonareala prestata prin sufragerii , dar trebuie sa spun la toti fraierii care comenteaza pe aici si cred ca vinovatii sint , vasile , grigore , dumitru , virgil etc cand astia de fapt sint simpli executanti pina la johanis , asta au primit de la Bruxelles sau Washington si asta fac fara nici o analiza . Poate sa vina in locul lui Dancu altcineva ca tot aia face .

    • Și tu punctual ce părere ai despre treaba asta, este în regula sa fim asa slavi, ca vita cu botu în pământ, sau ne ridicam și ne cer drepturile, ca asa în vb am văzut mulți viteji

      • punctual sclavi ne-au facut aia cu trese pe umar si daca o sa fie pe ales cariera militara „voluntara” (ce plm este aia ?) inseamna ca o sa avem si mai multi lingai/sclavi(numai ca la vedere si imbracati la fel, nu numai prin sufragerii) asa ca simulezi degeaba

  2. SOCiologu profesor a emis o analiza? Sa faca armata si sa apere tara aia toti care au furat si fura dar si toti aia care le-au tinut de 6 si inca le mai tin, eu datoriile nu le apar, din contra …

  3. Sa mearga familia lui si gunoaiele corupte din guvern in razboi ca ei au adus RO in faliment si trimite pentru Diavol romanii la razboi

  4. @ Și Nicolae Ceușescu a avut armată, chiar și Regele Mihai I, A.I.Cuza care era și colonel, Mihai Viteazul, etc. ,? În vremurile când nu era armată liderii nu aveau de rezolvat și problemele militare , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger